torsdag 4 augusti 2011

Kladdkaka med Daim /Daimkladdkaka

För några veckor sedan blev jag och många andra bakbloggare tillfrågade om vi ville testbaka och recensera en av fem kladdkakerecept som Arla har på sin hemsida, vem tackar nej till det liksom :-), även om jag inte tokälskar kladdkaka så är det himla gott. Ja och vi verkade vara många som just föll för kladdkaka med daim och det kan jag verkligen förstå för hur gott är det inte med daim, vann förra året stjärnvinst på Daimhjulet på Liseberg, ni kan förstå att vi hade mycket daim här i huset efter det :-), självklart finns det inte någon daim kvar idag utan jag fick köpa ny. Som tillbehör till kladdkaka hör givetvis vispgrädde och nu för tiden har ju även Arla smaksatt grädde och den med choklad passar fint till just denna kladdkaka,det finns även en med jordgubbsmak som också är god och passar till kladdkakan. Annars är det även gott med något lite syrligare till som bryter av allt det söta som tex hallonsås eller kanske lite färska jordgubbar. För söt det blir det, toksöt så att näshåren krullar sig, precis som alltid med kladdkaka och daimen i gör det inte direkt sämre :-) . Men nästa gång tänker jag minska på gräddningstiden något eller grädda den längst ner i ugnen så att det blir lite kladdigare, dessutom vill ja ha i en extra paket med dubbeldaim för att få ännu mera daimssmak samt inte hacka daimen så fint. Just kladdkaka är busenkelt att göra, det behövs ingen elvisp för kladdkaka blir allra bäst om man bara rör ihop ingredienser. Sedan så blir den allra godast om den får gotta till sig i kylen över natten. Jag bröar alltid med kakao när jag gör chokladkakor, blir godast och snyggast så.Och här hittar ni receptet till denna supersmarriga kladdkaka Kladdkaka med Daim

21 kommentarer:

  1. aah, det är så himla gott med daim i bakverk! det här är faktiskt en av mina favoriter vad gäller kladdkaka, fast den bästa är helt klart en som jag gör med fazers salmiakki-choklad. livsfarligt god!

    SvaraRadera
  2. Gjorde också samma idag som ska njutas till film och te! Men lite söt! Känner jag borde satsat på den med mörk choklad istället... Men jag lät min kille välja och då blev det dajm!

    SvaraRadera
  3. Ja daim är ju verkligen gott, kan tänka mig att det passar väldigt bra i just kladdkaka, blir ju lite spännande konsistens också! Fin bild också, ser riktigt lockande ut =D

    SvaraRadera
  4. Jag valde mellan att baka denna eller kladdkakan med kaffe. Blev den med kaffe som jag tycker blev mycket god!

    SvaraRadera
  5. Jag bakade hallonkladdkakan, som blev väldigt god! Daim låter inte helt tokigt det heller!

    SvaraRadera
  6. Åh, daim... I love it! Tycker att kakan ser himla god ut...

    SvaraRadera
  7. Kladdkaka är så gott och roligt när man kan variera den med olika smaker :)

    SvaraRadera
  8. Har länge varit trött på kladdkaka. Det blev lite mycket sånt ett tag. Men nu börjar det bli lite intressant igen. Ska nog sno ihop den här någon dag...:-)

    SvaraRadera
  9. Mmm man kan lätt äta en halv kladdkaka själv; D

    SvaraRadera
  10. Tro det eller ej, men kladdkaka lyckas vi bara inte få till! Vet inte hur många gånger som vi har provat och inte fått till den tillräckligt kladdig och geggig, som vi vill ha den, i mitten.
    Kanske du kan slänga ner en i posten:)

    Ha en skön helg,
    Mårtenssons

    SvaraRadera
  11. Denne så kjempegod ut!!!

    Har foresten en Giveaway på blogen min, og bli med om vil :)

    Hilsen Bea

    SvaraRadera
  12. Tack allihopa för era kommentarer, ja det var himla gott, fast jag föredrar nog vanlig vispgrädde framför smaksatt till just kladdkaka och Mårtensson, ja jag skulle skickat en kladdkaka till er :-)

    SvaraRadera
  13. mmm låter mycket gott! Skulle vilja testa med dumle någon gång

    SvaraRadera
  14. Kladdkaka är alltid gott :-) Jag föredrar nog vanlig grädde eller gräddglass och så färska hallon till kladdkakan .

    /Jenny

    SvaraRadera
  15. va kul att testa ett nytt recept! Här hemma har jag en sambo som älskar kladdkaka, så de händer titt som tätt att de bakas kladdkaka här =)

    SvaraRadera
  16. Måste jag testa nu när Lowe vann så mycket Daim. Men kanske med dina förslag på ändringar.

    SvaraRadera
  17. Jen: :-)

    Bullmamma: Så gott, även med dumle kan jag tänka mig

    Jenny: Jag med

    Sannas Goda: :-), min sambo är tvärtemot, gillar inte kladdkaka speciellt mycket

    Remsan: Gör det :-)

    SvaraRadera
  18. Vad roligt att läsa din recension av samma kaka.
    Jag grovhackade min daim så när man åt kunde man känna bitar av daimen, himla gott!!!

    SvaraRadera