2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk, 3%
6 äggulor
1 dl socker
1 msk glukos
150 gram polkagrisar
Gör så här:
- Blanda grädde, glukos och mjölk i en kastrull och låt detta koka upp, ställ det åt sidan.
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Krossa polkagrisarna och mixa detta till ett fint mjöl, jag ville inte ha bitar av polkagrisar i min glass utan är bara ute efter smaken av polkagrisar.
- Blanda ner detta i glassmeten.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.När den är klar så häller du upp den i en form och frys den några timmar.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.