torsdag 3 maj 2012

Strösselrutor




Baka lite mumsiga strösselrutor idag, de blev härligt saftiga och luftiga och det är ju lätt att variera glasyren eter tycke och smak. Ja de uppskattades  av lilkillen här hemma :-). Enkla och lättbakade och jag tycker att de funkar fint att frysa även om det är glasyr på , fast efter helgen finns det inte några kvar att frysa förstås :-D

Strösselrutor
ca 20 stycken

Kakan:
150 gram smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
50 gram smör
ca 8 dl florsocker
ca 2 msk vatten
strössel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Häll i mjölken och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta och smörblandningen växelvis i äggsmeten.
  5. Bred ut smeten i en långpanna ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Jag använde en långpanna på 35x26 cm och tycker de blev lagom höga.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna under bakduk.
  7. Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsocker och vatten, rör slätt. 
  8. Bred glasyren på kakan och strö över kakpynt. Skär i rutor när glasyren har stelnat.

7 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Nu blev man sugen på att baka igen! Du får gärna kika in på min nya bakblogg! :)

    SvaraRadera
  2. Så fina och somriga strösselrutor!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig kakglädje det var här då!

    SvaraRadera
  4. Vilka fina och färgglada rutor! :-) Måste prova någon gång, det är ju toppen när det är enkelt! Och vilken söt liten provsmakare! Det syns att de var goda! :-) Kram Carro

    SvaraRadera
  5. Hej! Kakan ska jag absolut prov baka nu men hur många grader i ugnen ska det va?? Jag provar på 175 och hoppas på det bästa. Super fin blogg.

    SvaraRadera
  6. Tack för era kommentarr, ja Mari 175 grader skall det vara :-)

    SvaraRadera
  7. Vilka smaskiga rutor, de ser ut att vara riktigt goda! :)

    SvaraRadera