Härligt mumsiga spröda bullar med "kort" konsistens . Går fort att
baka och går utmärkt att frysa. För bästa
resultat bör alla ingredienserna ha rumstemperatur.Fyllda med mandelmassafyllning, kan inte bli bättre :-)
Karlsbaderbullar
ca 15-25 st, beroende på storlek
150 g smör
ca 6 dl vetemjöl
2 msk socker
2 ägg
3/4 dl mjölk eller kaffegrädde
50 g jäst
Fyllning:
50 g smör
150 gram mandelmassa
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 225°
Gör så här
- Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i vätskan.
- Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila i 10 minuter.
- Kavla ut degen till en platta, ca 30x50 cm.
- Bred på fyllningen. Rulla ihop degen från långsidan.
- Dela rullen i 25 bitar, lägg i bullformar som läggs på bakpappersklädd plåt.
- Jäs ca 40-60 minuter.
- Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
- Låt de kallna på galler under bakduk.
När jag såg bilden sade jag genast, åh vilka fina bullar! Verkligen vackra och goda :) Kram
SvaraRaderaMMMMMMMMMMMMMMMHHHHHHHHHHH, mina bullar blir aldrig sådär fina...
SvaraRaderaDet ska jag prova idag ;) tack för receptet!!
SvaraRaderaÅh de bullarna är ju så goda!
SvaraRaderaI morgon dras vinnaren av Lykka-tävlingen och inte många är med och tävlar. Det enda du behöver gör är att blogga om din favoritprodukt bland alla smarta köksredskap dom har, och sedan lämna en liten kort motivering till varför just DU ska vinna. Med så få deltagare är det stor chans att du blir den lyckliga vinnaren av 400 kronor presentkort hos www.lykka.se :) Kika in och delta: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-presentkort-hos-lykkase.html
SvaraRaderaAnkis favoritbullar när hon jobbade lite på ett café i stan, de är snäppet godare än vanliga kanelbullevarianten! Så fina din blev.
SvaraRaderaVilka härliga bullar! Önskar jag hade ett fat med bullar nu;)
SvaraRaderaVad är det för skillnad mellan de bullar du gjort och vanliga kanelbullar?
Ha en trevlig kväll!