måndag 28 maj 2012

Rabarberkompott


Lite kall rabarberkompott med vaniljglass och havreflarn är aldrig fel nu när vi haft så fina sommardagar. Gäller att passa på att köpa rabarber i affären  nu när man kan få tag på lite spädare rabarber. Äntligen har vi planterat en rabarberplanta, så nästa år så kanske jag kan skörda mina egna rabarber :-), hoppas på massa rabarber nästa sommar. 

Rabarberkompott

400 gram  rabarber
0,5 st  vaniljstång
1 dl  socker
0,5 dl  vatten

Gör så här:
  1. Skölj och skär rabarberstjälkarna, först på längden och sedan i 4 cm långa bitar.
  2. Skrapa ur vaniljstången och lägg fröna och vaniljstången i en kastrull med socker och vatten. 
  3. Koka upp och lägg sedan i rabarberbitarna. 
  4. Sjud på svag värme tills de mjuknar, ca 5-7 minuter. 
  5. Låt svalna och ställ sen kallt.

7 kommentarer:

  1. Gud så gott! Jag har varit hemma hos mina föräldrar och länsat rabarberplantorna, får nog testa lite kompott :D

    SvaraRadera
  2. Vaniljglass och rabarberkompott är ju faktist en ganska så oslagbar kombination! Supergottttt:D

    SvaraRadera
  3. Det där ser så gott ut! Och just rabarber och vaniljglass är så gott ihop!

    SvaraRadera
  4. Gott!
    Tror du det funkar som en fyllning i en tårta?

    SvaraRadera
  5. Åh jag älskar rabarber! En rabarberkompott kan ju vara kul att variera mot den vanliga rabarberpajen jag alltid gör :-)

    SvaraRadera
  6. Tack för era kommentarer :-), Elinbakficka, den skulle nog funka som tåtrfyllning om man inte lägger på ett för tjockt lager, blir nog också god om man blandar den med vispgrädde.

    SvaraRadera