Lite kall rabarberkompott med vaniljglass och havreflarn är aldrig fel nu när vi haft så fina sommardagar. Gäller att passa på att köpa rabarber i affären nu när man kan få tag på lite spädare rabarber. Äntligen har vi planterat en rabarberplanta, så nästa år så kanske jag kan skörda mina egna rabarber :-), hoppas på massa rabarber nästa sommar.
Rabarberkompott
400 gram rabarber
0,5 st vaniljstång
1 dl socker
0,5 dl vatten
Gör så här:
- Skölj och skär rabarberstjälkarna, först på längden och sedan i 4 cm långa bitar.
- Skrapa ur vaniljstången och lägg fröna och vaniljstången i en kastrull med socker och vatten.
- Koka upp och lägg sedan i rabarberbitarna.
- Sjud på svag värme tills de mjuknar, ca 5-7 minuter.
- Låt svalna och ställ sen kallt.
Gud så gott! Jag har varit hemma hos mina föräldrar och länsat rabarberplantorna, får nog testa lite kompott :D
SvaraRaderaVaniljglass och rabarberkompott är ju faktist en ganska så oslagbar kombination! Supergottttt:D
SvaraRaderaSommar på en tallrik:)
SvaraRaderaDet där ser så gott ut! Och just rabarber och vaniljglass är så gott ihop!
SvaraRaderaGott!
SvaraRaderaTror du det funkar som en fyllning i en tårta?
Åh jag älskar rabarber! En rabarberkompott kan ju vara kul att variera mot den vanliga rabarberpajen jag alltid gör :-)
SvaraRaderaTack för era kommentarer :-), Elinbakficka, den skulle nog funka som tåtrfyllning om man inte lägger på ett för tjockt lager, blir nog också god om man blandar den med vispgrädde.
SvaraRadera