Baka lite mumsiga strösselrutor idag, de blev härligt saftiga och luftiga och det är ju lätt att variera glasyren eter tycke och smak. Ja de uppskattades av lilkillen här hemma :-). Enkla och lättbakade och jag tycker att de funkar fint att frysa även om det är glasyr på , fast efter helgen finns det inte några kvar att frysa förstås :-D
Strösselrutor
ca 20 stycken
Kakan:
150 gram smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
50 gram smör
ca 8 dl florsocker
ca 2 msk vatten
strössel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Häll i mjölken och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta och smörblandningen växelvis i äggsmeten.
- Bred ut smeten i en långpanna ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Jag använde en långpanna på 35x26 cm och tycker de blev lagom höga.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna under bakduk.
- Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsocker och vatten, rör slätt.
- Bred glasyren på kakan och strö över kakpynt. Skär i rutor när glasyren har stelnat.
Ser jättegott ut! Nu blev man sugen på att baka igen! Du får gärna kika in på min nya bakblogg! :)
SvaraRaderaSå fina och somriga strösselrutor!
SvaraRaderaVilken härlig kakglädje det var här då!
SvaraRaderaVilka fina och färgglada rutor! :-) Måste prova någon gång, det är ju toppen när det är enkelt! Och vilken söt liten provsmakare! Det syns att de var goda! :-) Kram Carro
SvaraRaderaHej! Kakan ska jag absolut prov baka nu men hur många grader i ugnen ska det va?? Jag provar på 175 och hoppas på det bästa. Super fin blogg.
SvaraRaderaTack för era kommentarr, ja Mari 175 grader skall det vara :-)
SvaraRaderaVilka smaskiga rutor, de ser ut att vara riktigt goda! :)
SvaraRadera