tisdag 8 maj 2012
Marängswissglass
En favorit när det gäller köpeglass är Sia Glass Marängswiss, så god, så varför inte testa att göra egen tänkte jag :-), himla mumsigt, ja inte blir det direkt billgare, men godare också är den ju hemmagjord. Har helt enkelt sparat formen från köpeglassen och fyllt den med vaniljglass, smält choklad, krossade maränger och mjölkchokladglass. För att göra mjölkchokladglass följde jag vaniljglassreceptet men uteslöt vaniljstång och blandade istället ner 150 gram finhackad mjölkchoklad i den varma glassmeten. Min vaniljglass blev lite brunare än normalt vilket beror på att jag glömt köpa hem vaniljstång och istället använde 1 tsk äkta vaniljpulver.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här såg jättefin ut, precis som köpe. Så duktigt av dig att göra en egen tycker jag!
SvaraRaderaåh den blev ju jättefin och ser så smarrigt ut
SvaraRaderaWow den ser ju precis ut som originalet men jag är övertygad om att den smakar mycket bättre!
SvaraRaderaVad snygg den blev och vad god den ser ut att vara! Häftigt att göra egen sådan.
SvaraRaderaOch fin blev den också:)
SvaraRaderaJääklarns så gött det ser ut! :)
SvaraRaderalåter smarrigt!
SvaraRaderaVilken kul idé, och gott ser det ut också!
SvaraRaderaMen du så fin och vilket jobb det ser ut att vara! :)
SvaraRadera