Blåbärsmuffins
12 stycken
125 gram smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
250 gram kesella vanilj
200 gram frysta blåbär
Garnering:
Grovt hackade hasselnötter
Mandelspån
Gör så här:
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och citronskal och vänd ner detta i äggsmeten.
- Tillsätt det smälta smöret och kesella. rör ihop allt till en tjock smet.
- Vänd ner de frysta blåbären.
- Fördela i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt,(om du har en sådan) de håller formen bättre då. Fyll upp till 3/4 delar.
- Strö över mandelspån och hasselnötter.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Syrligt fräscht med citron i, så gott!
SvaraRaderaBlåbär! Jättegott och tillsammans med vanilj blir blåbär oslagbart!
SvaraRaderaser gott ut
SvaraRaderaMums, kesella i muffins låter ju jättegott och saftigt. Ska jag lägga på minnet. Har annars endast använt det i saffransbullarna.
SvaraRaderaHur varm ska ugnen vara?
SvaraRaderaEmma: 175 grader
SvaraRaderaVad är det vita som är på Muffisarna? Florsocker?
SvaraRaderaVisst är det florsocker:-)
SvaraRadera