tisdag 8 maj 2012

Marängswissglass

En favorit när det gäller köpeglass är Sia Glass Marängswiss, så god, så varför inte testa att göra egen tänkte jag :-), himla mumsigt, ja inte blir det direkt billgare, men godare också är den ju hemmagjord. Har helt enkelt sparat formen från köpeglassen och fyllt den med vaniljglass, smält choklad, krossade maränger och mjölkchokladglass. För att göra mjölkchokladglass följde jag vaniljglassreceptet men uteslöt vaniljstång och blandade istället ner 150 gram finhackad mjölkchoklad i den varma glassmeten. Min vaniljglass blev lite brunare än normalt vilket beror på att jag glömt köpa hem vaniljstång och istället använde 1 tsk äkta vaniljpulver.

9 kommentarer:

  1. Den här såg jättefin ut, precis som köpe. Så duktigt av dig att göra en egen tycker jag!

    SvaraRadera
  2. åh den blev ju jättefin och ser så smarrigt ut

    SvaraRadera
  3. Wow den ser ju precis ut som originalet men jag är övertygad om att den smakar mycket bättre!

    SvaraRadera
  4. Vad snygg den blev och vad god den ser ut att vara! Häftigt att göra egen sådan.

    SvaraRadera
  5. Vilken kul idé, och gott ser det ut också!

    SvaraRadera
  6. Men du så fin och vilket jobb det ser ut att vara! :)

    SvaraRadera