Ett lite nyttigare bröd då det innehåller dinkelmjöl, havregryn och linfrön :-)
Tekakor med linfrön
16-20 stycken
3dl +2dl mjölk
1 dl linfrö
1,5 dl fiberhavregryn
50g jäst
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk salt
3 msk brödsirap
1 tsk bakpulver
7 dl dinkelmjöl fullkorn
3 dl vetemjöl
lite vetemjöl till utbakning
Gör så här:
- Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och fiberhavregryn. Låt gröten svalna.
- Värm 2 dl mjölk till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt gröten, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och mjöl.
- Arbeta i hop till en smidig deg. Gärna i assistent. Jäs under duk i ca 40 minuter.
- Dela upp degen i ca 16-20 bitar och rulla små bullar. Tryck ut till kakor.
- Lägg på bakplåtsklädda plåtar.
- Nagga bröden med gaffel. Låt jäsa ytterligare 15 minuter under bakduk.
- Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
- Låt svalna på galler.
Så fina du får dem :)
SvaraRaderaLåter gott med linfrö i:)
SvaraRaderaOh va gott!! Vilket kanonrecept. hoppas jag får de lika fina som du får!! kram fia
SvaraRaderaja den var super god!!
SvaraRaderaTack för era kommentarer :-)
SvaraRaderaJättefina, ser så goda ut!
SvaraRaderaIngredienser som vi gillar!
SvaraRaderaÄlskar linfrön i bröd, så dessa måste jag ju testa :-)
SvaraRadera