torsdag 5 januari 2012

Tekakor med linfrön

Bakade lite härligt mumsiga och saftiga tekakor efter ett recept som jag hittade inne hos Mumsfillibaba.
Ett lite nyttigare bröd då det innehåller dinkelmjöl, havregryn och linfrön :-)
 
Tekakor med linfrön
16-20 stycken
3dl +2dl mjölk
1 dl linfrö
1,5 dl fiberhavregryn
50g jäst
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk salt
3 msk brödsirap
1 tsk bakpulver
7 dl dinkelmjöl fullkorn
3 dl vetemjöl
lite vetemjöl till utbakning

Gör så här:
  1. Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och fiberhavregryn. Låt gröten svalna.
  2. Värm 2 dl mjölk till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt gröten, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och mjöl.
  4. Arbeta i hop till en smidig deg. Gärna i assistent. Jäs under duk i ca 40 minuter.
  5. Dela upp degen i ca 16-20 bitar och rulla små bullar. Tryck ut till kakor.
  6. Lägg på bakplåtsklädda plåtar. 
  7. Nagga bröden med gaffel. Låt jäsa ytterligare 15 minuter under bakduk.
  8. Grädda i 225 grader i ca 12 minuter. 
  9. Låt svalna på galler.

8 kommentarer:

  1. Oh va gott!! Vilket kanonrecept. hoppas jag får de lika fina som du får!! kram fia

    SvaraRadera
  2. Älskar linfrön i bröd, så dessa måste jag ju testa :-)

    SvaraRadera