tisdag 24 januari 2012

Nöttoppar

Nöttoppar är verkligen en härlig gammal goding bland småkakor, så tokgoda. Tycker de blir bäst om man maler hasselnötterna i en mandelkvarn, det går bra att köra dom i en matberedare, men passa så att du inte kör dom för länge för då kan fettet börja krypa ut och kakorna kan bli lite kompakta.

Nöttoppar
20 stycken

200 g hasselnötter
2 dl socker
1 msk potatismjöl
2 ägg
Garnering:
20 Hasselnötter

Gör så här:
  1. Mal nötterna på mandelkvarn och häll dem i en bunke.
  2. Tillsätt socker, potatismjöl och ägg och rör ihop.
  3. Lägg med två teskedar toppiga klickar på plåtar täckta med bakplåtspapper. 
  4. Tryck ner en nötkärna i varje kaka, stora kärnor kan halveras. 
  5. Grädda mitt i ugnen ca 8 min i 200 grader.
  6. Lossa kakorna innan de svalnat. 
  7. Kakorna är godast färska, men de går utmärkt att frysa

2 kommentarer:

  1. Det finns inte angivit i receptet vilken temp det ska vara i ugnen...??????

    SvaraRadera
  2. Oj, nu har jag ändrat, 200 grader skall det vara i vanlig ugn

    SvaraRadera