Nygräddade scones till frukost är aldrig fel, här blev det en variant med hallon i, går att byta ut mot tex blåbär eller jordgubbar. Lite nyttiga blir de ju när de är gjorda på dinkelmjöl :-).
Hallonscones
7½ dl siktat dinkel- eller vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g kallt smör i kuber
1 dl crème fraiche
2 dl Mjölk
1 dl frysta eller färska hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt smöret och finfördela det.
- Häll i crème fraiche, mjölk och hallon och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i 12 bitar och forma till scones. Jag gjorde nog 8 stycken.
- Grädda i 10-12 min. Jag grädde mina längre än så, fast det beror på hur stora du gör dom.
- Servera nygräddade.
mmums vad det lät gott med hallonscones!
SvaraRaderaDe ser jättegoda ut!
SvaraRaderaåh mums.prövat faktiskt med choklad t.om
SvaraRaderaScones som är så gott och med hallon i, mums!
SvaraRaderaExtra gott med hallon i sconsen
SvaraRadera/ Jenny
Så lyxigt!
SvaraRaderaDetta kan inte bli mer än gott :)
SvaraRaderaMmm ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaHallon i sconesen låter ju som en toppenidé, själv har jag bara provat med torkad frukt, men nu ska jag göra din variant också :D
SvaraRaderaMums! Lät supersmarrigt!!
SvaraRaderaTack allihopa för era kommentarer :-)
SvaraRadera