söndag 8 januari 2012

Hallonscones

Nygräddade scones till frukost är aldrig fel, här blev det en variant med hallon i, går att byta ut mot tex blåbär eller jordgubbar. Lite nyttiga blir de ju när de är gjorda på dinkelmjöl :-).

Hallonscones
7½ dl siktat dinkel- eller vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g kallt smör i kuber
1 dl crème fraiche
2 dl Mjölk
1 dl frysta eller färska hallon

Gör så här:  
  1. Sätt ugnen på 250°. 
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
  3. Tillsätt smöret och finfördela det. 
  4. Häll i crème fraiche, mjölk och hallon och arbeta snabbt ihop till en deg. 
  5. Dela degen i 12 bitar och forma till scones. Jag gjorde nog 8 stycken.
  6. Grädda i 10-12 min. Jag grädde mina längre än så, fast det beror på hur stora du gör dom.
  7. Servera nygräddade.

11 kommentarer:

  1. mmums vad det lät gott med hallonscones!

    SvaraRadera
  2. åh mums.prövat faktiskt med choklad t.om

    SvaraRadera
  3. Scones som är så gott och med hallon i, mums!

    SvaraRadera
  4. Extra gott med hallon i sconsen

    / Jenny

    SvaraRadera
  5. Detta kan inte bli mer än gott :)

    SvaraRadera
  6. Hallon i sconesen låter ju som en toppenidé, själv har jag bara provat med torkad frukt, men nu ska jag göra din variant också :D

    SvaraRadera
  7. Mums! Lät supersmarrigt!!

    SvaraRadera
  8. Tack allihopa för era kommentarer :-)

    SvaraRadera