Briocher
ca 20 stycken
100 gram vetesurdeg
450 gram mjöl
0,75 dl ljummen mjölk
15 gram jäst
5 ägg
75 gram socker
25 gram salt
350 gram osaltat rumstempererat smör
1 ägg till pensling
Gör så här:
- Balanda surdegen med hälften av vetemjölet samt mjölken och jästen. Låt jäsa i ca 2 timmar.
- Blanda sedan ner övriga ingredienser förutom smöret. Kör en stund i köksmaskinen.
- Tillsätt smöret lite i taget, ca 50 gram per gång. Knåda degen väl.
- Jäs under bakduk i 30minuter.
- Forma till 20 släta bullar. Lägg i tex muffinsformar, mazarinformar, briochreformar eller liknande.
- Låt jäsa till dubbel storlek
- Pensla med ägg och grädda i 210 grader i ca 10 minuter.
- Låt svalna på galler under bakduk. Är godast dagsfärska men funkar fint att frysa in.
Så goda de ser ut, har faktiskt aldrig bakat briocher.... ännu!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJag är så imponerad och inspirerad av ditt bakande men vad gör du med alla bullar och kakor? Frysen måste ju vara proppfull eller säljer du dem?
mvh
Åsa
Ser så gott ut och fina är de med!
SvaraRaderaBriocher är så galet gott, och dina ser jättefina ut!
SvaraRaderaHar alltid velat baka sådana briocher. Ser väldigt goda och härliga ut!
SvaraRaderaTack för era kommentarer, de är så goda, ni måste testa :-) och Ozas, det blir en del i frysen, sedan så skickar jag med mina gäster hem ibland :-)
SvaraRadera