En härlig glasstårta gjord på digestivebotten, marianneglass, vit chokladglass och mariannekross ovanpå :-)
Gjorde glassen enligt det här receptet, i marianneglassen så hällde jag i 100 gram finkrossade mariannekarameller i glassmeten precis innan den var klar i glassmaskinen och i den vita chokladglassen så rörde jag ner finhackad vit choklad i den färdiga varma glassmeten så att den smälte ner. Jag gjorde båda glassmeterna samma dag, fast körde marianneglassen i glassmaskinen dag 1, hällde den ovanpå digestivebotten och därefter in i frysen under natten. Dag 2 så gjorde körde jag den vita chokladglassen, (som stått i kylen över natten) i glassmaskinen och hällde den ovanpå marianneglassen, strödde över finkrossade mariannekarameller och in i frysen några timmar. Glasstårta är verkligen perfekt då den går att förbereda lång tid i förväg och blir det glasstårta över är det bara att frysa in den igen.
Wow, vilken glasstårta!
SvaraRaderaRackarns vad gott det ser ut och låter!! Måste nog ta fram lite glass från frysen och tröstäta lite =) Ingen hemgjord dock =(
SvaraRaderaWow, så fin och lyxig glasstårta!
SvaraRaderaDu och alla dina härliga glassrecept, jag blir alltid lika sugen! Det här är ju lite annorlunda än dina andra, men låter otroligt gott, och ser riktigt snyggt ut! Håller med hovkonditorn - lyxigt :D
SvaraRaderaEn riktigt god fortsättning på det nya året!
SvaraRaderaOohh, den här vill jag sätta mina tänder i mums! :) Har ingen glassmaskin men funderar om jag ändå kan göra en liknande?
SvaraRaderaåh va gott det ser ut.
SvaraRaderaÅh, marianneglass låter ju galet gott! Ska testas, nu när jag äntligen har frys så jag kan göra glass! :)
SvaraRaderaÅh, vad gott det verkar! Mums! Gott nytt år!!!
SvaraRaderaSå gott :-), tack för era kommentarer, funkar ju även utan glassmaskin, bara att frysa en glassmet åt gången
SvaraRaderaVore kul med ett mjölk och ägg fritt recept att kunna gotta sig i då vi tyvärr har dom allergierna i familjen...
SvaraRaderava gott det ser ut!
SvaraRaderaHi Marianne,
SvaraRaderaThis is amazing. I had no idea about this cake. I could gobble it all up, all by myself.
Vilken flådig glasstårta! Vad smart att göra den dubbel så att den blir så där hög och fin!
SvaraRaderaJag älskar mariannekarameller och som Helena säger, det ser riktigt tjusigt ut med en hög och fin tårta! :)
SvaraRadera