söndag 1 januari 2012

Glasstårta

En härlig glasstårta gjord på digestivebotten, marianneglass, vit chokladglass och mariannekross ovanpå :-)

Gjorde glassen enligt det här receptet, i marianneglassen så hällde jag i 100 gram finkrossade mariannekarameller i glassmeten precis innan den var klar i glassmaskinen och i den vita chokladglassen så rörde jag ner finhackad vit choklad i den färdiga varma glassmeten så att den smälte ner. Jag gjorde båda glassmeterna samma dag, fast körde marianneglassen i glassmaskinen dag 1, hällde den ovanpå digestivebotten och därefter in i frysen under natten. Dag 2 så gjorde körde jag den vita chokladglassen, (som stått i kylen över natten)  i glassmaskinen och hällde den ovanpå marianneglassen, strödde över finkrossade mariannekarameller och in i frysen några timmar. Glasstårta är verkligen perfekt då den går att förbereda lång tid i förväg och blir det glasstårta över är det bara att frysa in den igen.

15 kommentarer:

  1. Rackarns vad gott det ser ut och låter!! Måste nog ta fram lite glass från frysen och tröstäta lite =) Ingen hemgjord dock =(

    SvaraRadera
  2. Wow, så fin och lyxig glasstårta!

    SvaraRadera
  3. Du och alla dina härliga glassrecept, jag blir alltid lika sugen! Det här är ju lite annorlunda än dina andra, men låter otroligt gott, och ser riktigt snyggt ut! Håller med hovkonditorn - lyxigt :D

    SvaraRadera
  4. En riktigt god fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera
  5. Oohh, den här vill jag sätta mina tänder i mums! :) Har ingen glassmaskin men funderar om jag ändå kan göra en liknande?

    SvaraRadera
  6. Åh, marianneglass låter ju galet gott! Ska testas, nu när jag äntligen har frys så jag kan göra glass! :)

    SvaraRadera
  7. Åh, vad gott det verkar! Mums! Gott nytt år!!!

    SvaraRadera
  8. Så gott :-), tack för era kommentarer, funkar ju även utan glassmaskin, bara att frysa en glassmet åt gången

    SvaraRadera
  9. Vore kul med ett mjölk och ägg fritt recept att kunna gotta sig i då vi tyvärr har dom allergierna i familjen...

    SvaraRadera
  10. Hi Marianne,
    This is amazing. I had no idea about this cake. I could gobble it all up, all by myself.

    SvaraRadera
  11. Vilken flådig glasstårta! Vad smart att göra den dubbel så att den blir så där hög och fin!

    SvaraRadera
  12. Jag älskar mariannekarameller och som Helena säger, det ser riktigt tjusigt ut med en hög och fin tårta! :)

    SvaraRadera