Mandelbräck
50 gram skållad och skalad mandel
50 gram strösocker
1 msk vatten
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll mandlarna i en långpanna och grädda dom i ca 5 minuter. Låt svalna något.
- Olja in en bakplåt med en neutral olja.
- Häll socker och vatten i en liten kastrull.
- Värm på medelvärme tills sockret löst upp sig.
- Öka värmen och koka tills sockerlagen karamelliseras och blir gyllenbrunt.
- Tillsätt de rostade mandlarna och rör om så att mandlarna täcks helt av karamell.
- Häll upp mandlarna på den inoljade plåten och låt de svalna helt.
- Jag körde sedan mina mandlar i matberedraren för att få dom finhackade. Kan förvaras i en lufttätt burk tills de skall användas.
- Vispa grädden och rör ner de finhackade mandelkaramellen.
- Bred ut fyllningen på hälften av macarons och lägg en annan ovanpå. Förvaras i kylen.
Låter jättegott!
SvaraRaderaTjusiga och god fyllning. Man behöver alltid nya tips på sådana! :)
SvaraRaderaFantastiskt gott med Macarons. Vi åt dem godaste i Paris i somras...en härlig upplevelse :-).
SvaraRaderaFina Macarons och smakar säker JÄTTE gott =)
SvaraRaderaVilken god fyllning! Och de blev jättefina med mandeln ovanpå!
SvaraRaderaGud vad god fyllningen låter! Sen så brukar ju faktiskt det mesta med mandel i vara gott ;)
SvaraRaderaSmarrigt! :)
SvaraRaderaÅh det lät gott! Det var längesedan jag gjorde sådana, så jag kanske borde testa ditt recept :)
SvaraRaderaWow, vilka underbart fina macarons, hur lyckas du?Låter väldigt goda också <3
SvaraRaderaVilka vackra makroner. Ser smarrigt ut!
SvaraRadera