Saffransskorpor med choklad och apelsin
50-60 stycken
0,5 g, 1 paket saffran
75 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
2 ägg
finrivet skal av 1-2 apelsiner
100 g mörk choklad, grovt hackad
75 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
2 ägg
finrivet skal av 1-2 apelsiner
100 g mörk choklad, grovt hackad
Sötmandel, grovt hackad
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stöt saffran med lite av sockret. Jag brukar låta saffranet ligga och dra med någon matsked vodka en stund.
- Rör smör, socker och saffran pösigt, jag använde beaterblade som tillhör min köksmaskin.
- Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt apelsinskal.
- Blanda ner choklad, sötmandel, vetemjöl och bakpulver, rör snabbt ihop till en deg.
- Ta upp degen på mjölat bord.
- Dela den i 4 delar och rulla dem till 1 ½ cm tjocka längder.
- Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Sänk ugnstemperaturen till 100 grader eller till 80 om du har varmluftsugn.
- Ta ut och skär längderna i sneda bitar.
- Lägg bitarna på plåten och torka dem mitt i ugnen 45-60 minuter tills de känns torra.
Åh vad gott! Sånt skulle man kunna ge bort i julklapp!
SvaraRaderaLåter riktigt gott med saffransskorpor!
SvaraRaderaSaffran som är såå gott!
SvaraRaderaKramkram
Hej! Du har tidigare varit med och tävlat om en Decomax dekorationssprits. Nu är det väl ändå dags att vinna en? :) Jag har startat upp en tävling idag - där du har chansen att kamma hem en Decomax lagom innan allt pepparkaksbak ;) Var gärna med!
SvaraRaderaen av favoriterna under juletid är leilas saffrans skorpor,så himla gott.de tänkte ja baka till 1 advent.mums
SvaraRaderaPrecis som smulan så gillar vi, och bakar gärna, Leilas skorpor! Passar oss som inte bakar så väldigt ofta:)
SvaraRaderaHoppas du får en riktigt härlig helg!
Åh va gott de såg ut :D
SvaraRadera