Death by chocolate
150 g smör
200 g mörk choklad, 70% kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl crème fraiche
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Bryt chokladen i småbitar lägg dem i det smälta smöret och rör tills de har smält och löst sig helt.
- Vispa strösocker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna.
- Häll smeten i en stor smord sockerkaksform. Om du pudrar den smorda sockerkaksformen med kakao så får du en finare, chokladbrun yta.
- Ställ in den i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 min. Kakan ska bli saftig och inte alltför torr inuti.
- Låt den svalna och stjälp sedan försiktigt upp den på ett fat.
200 gram Marabous Mjölkchoklad med mangosmak
2 dl vispgrädde
Värm grädden tills nästan kokpunkt och blanda ner finhackad choklad, rör om tills det blir en jämn smet. Låt bli helt kall och vispa sedan upp den en stund för att få den mer fyllig.
Chokladglasyr:
200 gram florsocker
4 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
4 msk kallt kaffe
2 msk kakao
Blanda ihop alla ingredienser till en slät glasyr
Själva kakan då, Ja den delade jag i två delar och lade chokladganache på det under lagret och vaniljkräm på nästa lager. Sedan chokladglasyr ovanpå och runt sidorna och kokosflingor på toppen. Busenkelt :-)
Så läcker. Faller mig precis i smaken, jag Älskar choklad! Mmmmm
SvaraRaderaTackar!
SvaraRaderaTycker allt att den ser helfin ut!
Oj vad god den ser ut!! Mmmm
SvaraRaderaSer farligt god ut. Mums!
SvaraRaderaSv.: Så kul att du kikade in :)
SvaraRaderaJa pizzabullar är ju verkligen supergott och dessutom super att ha i frysen! Det kommer ju en helg nu med massor av matlagnings och baktid :P
Tack för kommentaren! Chokladkakan ser väldigt god ut. Kärleksmums 2,0 EXTRA allt!!
SvaraRaderaDen ser riktigt mumsig ut!
SvaraRaderaHar en kaka mangochoklad i skåpet som jag inte riktigt bestämt mej för vad jag ska baka med, men här fick man ju ett väldans bra tips! :)
Death by chocolate...What a way to go... Mums! Jag tycker absolut att du ska testa att göra egen pannacotta. Det är busenkelt och jättegott.
SvaraRaderahttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
mm, verkar jättegott!
SvaraRaderaMmm vilken tårta/kaka. Death by chocolate kakan hade jag nöjet att testbaka åt Theresia inför boken och den är ju helt livsfarlig. Kan ju inte bli sämre med vaniljkräm och mera choklad ;).
SvaraRaderaMmm vad god den ser ut!
SvaraRaderaHar ett väldigt enkelt men gott recept på vaniljkräm på min blogg om du behöver recept :-)
Den ser ju jättegod ut! Verkar vara något för mig som oftast tycker chokladkakor smakar för lite choklad, men den ser ut att vara riktigt chokladig. :-)
SvaraRaderaOj, vilket härlig chokladkaka!
SvaraRaderaOj, oj oj den här tårtan skulle jag vilja baka prick nu! :)
SvaraRaderaVad god den ser ut! :)
SvaraRaderaTack för alla era kommentarer, ni är alltid så snälla, kul att ni fortsätter läsa min blogg :-)
SvaraRaderaDen nya maraboun är ju juvlig! =)
SvaraRaderaWow, det såg smarrigt ut!
SvaraRaderaSara: :-), visst är den
SvaraRaderaElisabet: Tack :-)