Provade en ny sorts kaka idag, Alfajores, Argentinas nationalkaka, fyllda med den härligt smarriga kolakrämen dulce de leche och rullade i kokosflingor, helt tokgott :-)
Kakor:
20 stycken, dubbla
2 dl socker
250 g smör
3 äggulor
250 g smör
3 äggulor
Rivet skal av 1 citron
1 msk citronsaft
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3½ dl maizena
2 dl kokosflingor
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3½ dl maizena
2 dl kokosflingor
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
Garnering:
KokosflingorGör så här:
- Börja med kolakrämen: Lägg 1 oöppnad burk söt kondenserad mjölk, i en rymlig kastrull, buken måste täckas helt av vatten. Ta bort pappersetiketten. Fyll upp med vatten så hela burken är täckt. Koka i ca 4 timmar, se till att burken hela tiden är täckt med vatten, annars kan burken explodera och du har kolakräm i hela köket. Låt den sedan bli helt kall.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa socker och smör till en smet.
- Tillsätt äggulorna, citronskal och citronsaft, och vispa ihop.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ihop till en deg..
- Kavla ut degen till ½ cm tjocklek på mjölat bakbord, stansa ut 40 kakor (ca 6 cm i diameter).
- Grädda kakorna i 5-7 min tills de blivit lätt gyllenbruna.
- Låt de bli helt kalla.
- Lägg ihop kakorna två och två med kolakräm emellan. Rulla sidorna i kokosflingor.