Tigerkaka
200 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Rör smör och socker poröst.
- Blanda ner äggen, ett i taget.t.
- Blanda vetemjöl och kakao och tillsätt detta och grädden..
- Lägg ca 1/3 av smeten i en annan bunke, blanda ner kakaon.
- Smaksätt resten av smeten med vaniljsocker.
- Häll hälften av den ljusa smeten i en smord och bröad sockerkaksform, häll på den med kako och sedan häller du på resten av den ljusa smeten.
- Dra med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme.
En riktig klassiker, så god!
SvaraRaderaSå gott så, mjuka kakor gör vi alldeles för sällan.
SvaraRaderaÅh, tigerkaka har jag inte gjort sedan jag var tonåring! Ger härlig nostalgi.
SvaraRaderaMed vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!