fredag 11 januari 2013

Strassburgare

Var bara tvungen att inviga min nya kaksprits jag köpt, eller ny och ny, den är ju från 60-talet tror jag, fast oanvänd ändå,  en Sawa Deluxe 2000. Blev lite härligt goda strassburgare, så tokgott :-). En sådan där småkaka som bara smälter i munnen. Himla goda att lägga ihop två och två med smält choklad eller sylt emellan eller varför inte Nutella.Man kan doppa ena ändan i smält choklad eller spritsa lite gelé på varje kaka.

Strassburgare
200 gram smör
50 gram florsocker ( 1 dl)
300 gram mjöl (knappt 6 dl)
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
  1. Rör smöret mjukt, tillsätt florsocker lite i taget.
  2. Blanda i vetemjöl och vaniljsocker och blanda ihop till en smidig smet.
  3. Tryck ner degen i din kaksprits och spritsa ut kakor på smord plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 minuter.

8 kommentarer:

  1. Men så smarriga de kakorna såg ut! Riktigt smöriga och härliga!
    En kaksprits vore inte helt fel att ha i sin samling :)
    Ha en fin fortsatt helg!
    Kram Leila

    SvaraRadera
  2. Häftigt med en kaksprits från 60 talet. Såna här kakor är så goda!!

    SvaraRadera
  3. Cool spritsning det blev :)

    SvaraRadera
  4. En av mina favoritkakor! Så fina de blev!

    SvaraRadera
  5. Hovkonditorn: Tack :-)
    Leila: Tack :-), himla kul att ha en kaksprits, får se till att använda den nu bara
    Bland bakverk: :-)
    Amanda: Tack :-)
    Linda: Så gott :-)

    SvaraRadera
  6. Vilken cool spritsare! De kunde förr i tiden!

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Vi har precis köpt en sådan kaksprits men tyvärr utan recept! Och så fattas det en plastdel tror jag... Men i alla fall. Det jag saknar är recept! Nu har ju du delat med dig av ett men har du fler? Det verkar så kul att baka kakor så nu måste jag ju testa.

    /Eva

    SvaraRadera