Chokladbollar
2 dl florsocker
4 msk kakao
100 g smör, rumsvarmt
1 msk vaniljsocker
5 dl havregryn
6 msk starkt kaffe
Pärlsocker eller Kokosflingor
Gör så här:
- Sikta florsocker och kakao tillsammans och rör ihop det med smöret och de övriga ingredienserna utan pärlsockret/kokosflingorna.
- Ställ smeten i kylskåp i 30 minuter.
- Forma runda bollar av smeten med våta händer.
- Rulla bollarna i pärlsocker eller kokosflingor.
Mums! Kan tänka mig att de är goda att äta kalla :)
SvaraRaderaDet var en ny variant. Chokladbollar är alltid gott!
SvaraRaderaHrm, nu är det tredje bloggen där jag läser om chokladbollar i dag. Florsocker har jag aldrig haft i mina - måste provas nån gång. Jag blir suugen! Men jag har bröd i ugnen och får nöja mig med detta i dag, så trött som jag är. Ha en fin kväll!
SvaraRadera