Chocolate Chip Cookies är alltid himla gott, perfekta att frysa in , här med smak av apelsin och vit choklad. Själva kakdegen är perfekt att använda till hemmagjord kakdegsglass, man kan lägga ihop kakorna 2 och 2 med lite vaniljglass emellan eller varför inte varva smulade Chocolate Chip Cookies med vaniljkesella och lite färska bär i fina glass. Kakorna är lätta att variera efter vad man själv tycker är gott.
Chocolate Chip Cookies
24 stycken
100 gram rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
1/2 strösocker
1/2 tsk äkta vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
75 gram mörk choklad, jag använde 70%
2 dl farinsocker
1/2 strösocker
1/2 tsk äkta vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
75 gram mörk choklad, jag använde 70%
75 gram vit choklad
Rivet skal från 2 apelsiner
- Rör ihop smöret med farin, strö och vaniljsocker.
- Tillsätt ägget under kraftig omrörning.
- Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat samt saltet och blanda ner det i smeten.
- Hacka chokladen grovt och blanda ner den tillsammans med rivet apelsinskal i smeten, se till att allt blir ordentligt blandat.
- Rulla 24 bollar och lägg dom glest på plåtar med bakplåtspapper, jag la dom på två plåtar, dvs 12 kakor på varje plåt och det blev lagom.
Mmm vad gott!!
SvaraRaderaHa en fin kväll
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Mums, mums, så gott!
SvaraRaderaVad glad jag är för att jag hittade hit!!
SvaraRaderaSökte ett tårtrecept och fann den hos dig och nu har jag hittat sååå mycket mer gott så det blir till att baka hela lördagen.
Ser fram emot det och jag ser fram emot att få dela inspiration från din blogg också, stort tack!
/Camilla
Riktigt gott, gärna med ett glas iskall mjölk till!
SvaraRaderaViktoria: ha en fin kväll du med
SvaraRaderaHovkonditorn: :-)
Mille: Kul att du hittat hit :-)
Mårtensson: :-)