Här kommer det andra receptet på chokladbollar, lika goda de men lite mildare i smaken vilken barnen i huset gillade bäst, vill man göra dom extra lyxig kan man doppa dom i choklad innan man rullar dom i kokos, det gjorde inte jag,på tok för kletigt att göra med 2 barn som bara otåligt tjatar om att få äta chokladbollar :-) och en tredje som inte hade den minsta lust att sova middag. Dessa har jag bakat tidigare och receptet har jag hittat inne hos Bli min jäst. Måste ta och testa att göra arraksbollar någon dag.
Chokladbollar
100 g smör
(rumsvarmt)
0,5 dl strösocker
1 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
4 tsk kakao
2 tsk oboypulver
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
Mörk choklad
Kokos/pärlsocker/strössel
Gör så här:
- Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
- Vispa smör och båda sorterna socker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet.
- Vispa tills det blandas.
- Tillsätt kakao, oboypulver och vaniljsocker och de finmalda havregrynen.
- Vispa till en fin smet.Ställ in i kylen en halvtimme.
- Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar.
- Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme.
- Smält mörk choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen.
- Avsluta med att rulla dem i kokos eller pärlsocker.
mums, bakade chokladbollar igår åt några svenskar här nere, de blev tokiga.
SvaraRaderaCarro: Kan tänka mig att det blev uppskattat, de allra flesta svenskar har ju någongång ätit chokladbollar :-)
SvaraRadera