Silviakaka
30 bitar
6 ägg
6 dl strösocker
3 dl kallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
Glasyr
200 g smält smör
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan vattnet.Häll smeten i en långpanna, jag brukar täcka den med bakplåtspapper som jag även smort med smör och bröat med kokos i botten.
- Grädda i drygt 15-20 min. Kolla med sticka! Låt svalna.
- Smält smöret. Blanda i övriga ingredienser till glasyren och koka några minuter under ständig omrörning.
- Bred ut på kakan och strö över kokos.
Låter mycket gott! Jag har aldrig bakat dessa rutor!
SvaraRaderalåter supergott! men jag undrar bara varför du använder margarin och inte smör?
SvaraRaderaHovkonditorn: Så gott
SvaraRaderaMalin: Nu har jag ändrat, använder alltid smör nu för tiden, blir inget gott annars :-), köper inte ens hem margarin längre
mmmm va gott!
SvaraRaderaJag köper hellre aldrig margarin.
Äkta smör, äkta grädde och riktig mjölk. Då blire gott!
kram
Fia
Håller med om att dom är tokgoda!! Mums!
SvaraRaderaSalviarutor har jag ätit men faktiskt aldrig gjort själv! De är ju fantastiskt goda! Tack för påminnelsen! :-)
SvaraRaderamåste provas nästa lediga dag, verkar super goda.
SvaraRadera