onsdag 9 januari 2013

Silviarutor

Min absoluta favorit bland mjuka kakor i långpanna är Silviakakan, härligt saftig och glasyren är tokgod :-)


Silviakaka

30 bitar 


6 ägg
6 dl strösocker
3 dl kallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

Glasyr
200 g smält smör
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Kokos

Gör så här 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa  ägg och socker.  
  3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan vattnet.Häll smeten i en långpanna, jag brukar täcka den med bakplåtspapper som jag även smort med smör och bröat med kokos i botten.
  4. Grädda i drygt 15-20 min. Kolla med sticka! Låt svalna. 
  5. Smält smöret. Blanda i övriga ingredienser till glasyren och koka några minuter under ständig omrörning. 
  6. Bred ut på kakan och strö över kokos.

7 kommentarer:

  1. Låter mycket gott! Jag har aldrig bakat dessa rutor!

    SvaraRadera
  2. låter supergott! men jag undrar bara varför du använder margarin och inte smör?

    SvaraRadera
  3. Hovkonditorn: Så gott
    Malin: Nu har jag ändrat, använder alltid smör nu för tiden, blir inget gott annars :-), köper inte ens hem margarin längre

    SvaraRadera
  4. mmmm va gott!
    Jag köper hellre aldrig margarin.
    Äkta smör, äkta grädde och riktig mjölk. Då blire gott!
    kram
    Fia

    SvaraRadera
  5. Håller med om att dom är tokgoda!! Mums!

    SvaraRadera
  6. Salviarutor har jag ätit men faktiskt aldrig gjort själv! De är ju fantastiskt goda! Tack för påminnelsen! :-)

    SvaraRadera
  7. måste provas nästa lediga dag, verkar super goda.

    SvaraRadera