2,5 dl Arlas smaksatta vispgrädde med choklad
2,5 dl standarmjöl, 3 %
3 äggulor
1 dl strösocker
1,5 msk flytande glukos
40 gram minimarshmallows
100 gram mjölkchoklad
1 burk kondenserad mjölk, den sötade varianten
Gör så här:
- Börja med att göra kolasåsen. Ta bort etiketten från burken och lägg ner burken i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker hela burken och koka burken under 2 timmar. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten för annars kan den sprängas. Efter 2 timmar har du en härlig kolasås som du låter bli helt kallt, jag ställde ut min burk i snön så blev den fort kall.
- Häll mjölk och grädde i en kastrull och koka upp detta. Ställ den sedan åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i frysen: Hacka chokladen och blanda ner den i glassmeten tillsammans med kolasås och marshmallows. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. När glassen är klar så häller du i hackad choklad, marshmallows och kolasås, rör snabbt ihop detta. Häll sedan upp den i en form och ställ in den i frysen några timmar.
Ser riktigt smarrigt ut!!! Blev glassugen nu! :o)
SvaraRaderafaaaarligt gott hörrödu fröken :P
SvaraRaderaHjalp vad mycket goda glassar du gor! Blir ju jattesugen;)
SvaraRaderaOj vad gott det såg ut!
SvaraRaderaoh my god. varenda gång jag går in på din sida (vilket ofta är innan jag ska sova eftersom det är då jag läser bloggar) blir jag sugen på att äta glass haha. tur att vi inte har det hemma, annars hade jag vägt tusen kilo vid det här laget...
SvaraRaderaMmm, ser mumsigt ut!
SvaraRaderaVisst funkar chokladgrädden bra till glass?
Håller med, baguetteplåten var jättebra...:)
Ingrid
Åh! Jag måste köpa en glassmaskin, blir så sugen när jag ser all glass du gör :)
SvaraRaderaSer ut som Ben & Jerry kan slänga sig i väggen jämfört med denna glassen!
SvaraRaderaWaw för dina fantastiska glass igen! Så otroligt duktig och imponerande!
SvaraRaderaSå gott det här ser ut igen! Får alltid lust att skaffa glassmaskin när jag läser din blogg. :-)
SvaraRaderaNää nu får du ta å sluta med dom goda glassarna, jag måste ju snart ta å köpa mig en glassmaskin ju!
SvaraRaderaVad supermumsigt det ser ut med all glass! Jag önskar att jag också hade en glassmaskin :-)
SvaraRaderaVilka goda glassar du har gjort, perfekt för mig som precis har kommit in i en glassperiod :)
SvaraRaderaÅh, jag trot jag svimmar vad det ser gott ut!!
SvaraRaderadenna ska jag absolut testa i min glassmaskin jag fick i julklapp! :)
Farligt gott det där:-)!
SvaraRaderaDet låter helt underbart!
SvaraRaderaJag tror jag gick upp ett kilo bara av att titta på den där smarrigheten! Jösses!
SvaraRaderahttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
OMG! Jag är helt galen i dina glassar! jag vill oxå ha en glassmaskin! Jag skulle dock bli smällfet på en mindre än en månad ;)
SvaraRaderaTack för era kommentarer, visst måste ni ta och köpa er en glassmaskin :-) , kanske borde få lite sponsring av glassmaskintillverkarna om jag få er att köpa egna glassmaskiner :-), det är himla gott med hemmagjord glass och man kan ju göra precis de smaker man vill, läste precis i en bok om havregrynsglass, blir allt lite sugen på att testa en sådan konstig smak :-)
SvaraRaderaJag borde också lära mig att göra egen glass! :)
SvaraRaderaSv: Ja det blev gott med. Bäst att frysa in kakorna nu annars är risken att alla hamnar i min mage. ;)
Åhå vad gott det där ser ut! Jag har ännu inte testat arlas smaksatta grädde, men det är nog läge nu snart :)
SvaraRaderaHärligt att se att det blivit ännu mera glass hos dig! du kanske borde jobba i en glassfabrik!
SvaraRaderaEster: Så gott med egen glass :-)
SvaraRaderaMillans: Den är god Arla nya grädde, blev lagom med chokladsmak i glassen med den
Angela: Glassfabrik, det vore något det :-)
Glukosen har du glömt i receptet?? Var ska den in någonstans?
SvaraRadera