Nötdrömmar
50 st:
100 g smör , rumsvarmt
3 dl strösocker
1 dl rapsolja
1 dl malda hasselnötter
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
hasselnötter till garnering
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Rör ihop smör och socker till en smidig smet, jag använder elvispen.
- Tillsätt oljan under omrörning. Vispa tills det blir en ljus smet.
- Blanda samman nötter, hjorthornssalt och mjöl, och rör ner i smeten.
- Forma bollar och lägg på en plåt med bakpapper.
- Tryck fast en nötkärna i varje och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ställ ugnsluckan lite på glänt de sista 5 minuterna (Jag brukar då sätta en vanlig matkniv mellan ugnen och ugnsluckan), detta gör jag för att vädra ut ammoniakdoften som blir när man gräddar kakor som innehåller hjorthornssalt.