Äppelkaka med botten och lock
Mördeg:
200 gram smör
1 dl socker
1 1/4 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
6 äpplen, tog bara 5 äpplen, beror ju på hur stora du använder.
2 tsk kanel
strösocker, kanske runt 1/2 dl
Gör så här:
- Blanda snabbt ihop alla ingredienser till mördegen, gör enklast i en matberedare.
- Dela degen i 2 lika stora delar.
- Tryck ut den ena delen i en smord form med löstagbar kant på ca 24 cm i diameter.
- Skala och skiva äpplena tunt, vänd dom i kanel och socker.
- Häll detta över mördegen.
- Lägg på den andra mördegen som ett lock, se till att den går ända ut till kanterna.
- Grädda i 175-200 grader i ca 45 minuter. Jag gräddade min längst ner i ugnen.
Ser mycket god ut och vaniljsås passar säkert bra till!
SvaraRaderavi hade vaniljsås till :) himla gott
RaderaFy sjutton va gott. Det blir svårt sluta äta om man gör en sån kaka!
SvaraRaderaTrevlig lördag på dig och Tusen tack för alla supergoda recept du delar med dig alltid <3
Kramis
Fia
tack, ha en fortsatt trevlig dag du med
RaderaSer riktigt mumsigt ut! :) Ska definitivt testas här hemma, undrar bara hur mycket smör det ska vara i mördegen? Eller har jag missat det nånstans i texten?
SvaraRaderaTack för en mycket trevlig blogg, blir vansinnigt fikasugen efter varje besök! :)
Självklart måste det vara smör i :-) tack för att du upptäckte det, 200 gram smör skall det vara
Radera