torsdag 7 mars 2013

Bondkakor



Bondkakor är himla goda och en favorit bland småkakor och buslätta att göra,perfekta att frysa in.Självklart bör de göras på smör för att få sin rätta smak. Ja de är härligt knapriga med smak av mandel och kanske lite knäck, tokgott helt enkelt.
Bondkakor
30 stycken


50 g sötmandel

200 g smör eller margarin

2 1/2 dl strösocker

5 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 msk ljus sirap



Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skålla och hacka mandeln. 
  3. Rör smör och socker poröst. 
  4. Tillsätt vetemjöl, bikarbonat, sirap och mandeln, och arbeta ihop till en deg.
  5. Forma tjocka rullar och låt dem ligga kallt i 1 timme.
  6. Skär i  ½ cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
  7. Grädda i ca 8 minuter i 225 grader.

2 kommentarer: