Kokosglass
3 dl kokosmjölk, den extra krämiga varianten
2 dl vispgrädde, 40%
1 dl kokosflingor
1,5 dl socker
4 äggulor
4 msk Malibu Kokosrom
Gör så här:
- Koka upp kokosmjölk och grädde.
- Häll i kokosflingorna och ställ detta åt sidan i 30 minuter.
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Tillsätt grädd/kokosmjölksmeten till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Blanda ner Malibu
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i glassmaskinen så följ din glassmaskins instruktioner. Häll sedan upp den i en form och ställ in den i frysen några timmar.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
Mums! Jag är också väldigt förtjust i kokos!
SvaraRaderaDetta ser ju galet gott ut!
SvaraRaderaFatta den här glassen en varm sommardag, det är bara att glömma "beachen 2013" direkt :P
Jag som inte gillar kokos är av någon konstig anledning svag för kokosglass, så himla gott är det!
SvaraRadera