torsdag 14 mars 2013

Kokosglass

Kokos är en favoritingrediens när det gäller bakning och i glass blir det himla tokgott, tillsatte lite Malibu för extra mycket smak :-)

Kokosglass
3 dl kokosmjölk, den extra krämiga varianten
2 dl vispgrädde, 40%
1 dl kokosflingor
1,5 dl socker
4 äggulor
4 msk Malibu Kokosrom

Gör så här:
  1. Koka upp kokosmjölk och grädde.
  2. Häll i kokosflingorna och ställ detta åt sidan i 30 minuter.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt.
  4. Tillsätt grädd/kokosmjölksmeten till äggsmeten under vispning. 
  5. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka. 
  6. Blanda ner Malibu
  7. Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten. 
  8. För att göra glass i glassmaskinen så följ din glassmaskins instruktioner.  Häll sedan upp den i en form och ställ in den i frysen några timmar.
  9. För att göra glass i frysen:  Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar. 

3 kommentarer:

  1. Mums! Jag är också väldigt förtjust i kokos!

    SvaraRadera
  2. Detta ser ju galet gott ut!
    Fatta den här glassen en varm sommardag, det är bara att glömma "beachen 2013" direkt :P

    SvaraRadera
  3. Jag som inte gillar kokos är av någon konstig anledning svag för kokosglass, så himla gott är det!

    SvaraRadera