Hade kommit halvvägs med glassmeten när jag insåg att vi inte hade knappt hade något strösocker kvar hemma, ja det har aldrig hänt tidigare att vi har haft slut på strösockret, men nu när jag knappt bakat något så öppnar jag inte heller sockerburken utan det är sambon som står för sockerkonsumtionen här hemma i sina flingor och te, smart att inte säga att sockret snart var slut liksom :-), ja nu fick jag ändra mina glassplaner och använda muscovadosocker istället, men det blir ju gott det med, lite mer kolasmak över glassen då.Nu är ordningen återställd, socker finns hemma,jag bakar mera och har stenkoll på sockerburken :-)
Muscovadoglass
1 vaniljstång
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk 3 %
6 äggulor
1,5 dl muscovadosocker
Gör så här:
- Häll i vispgrädde, mjölk i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. Häll sedan upp den i en form och ställ in den i frysen några timmar.