måndagen den 26:e november 2012

Mjuk saffranskaka



Saffran är verkligen gott och det är så gott som bara nu i juletider som jag äter saffran, kanske det är det som gör det så speciellt gott, man äter det liksom inte året om så då längtar man mer efter det. Precis som med clementiner, vörtbröd och julmust eller som med semlor, även om de dyker upp i affärena redan i mellandagarna så vill jag allt spara mig och äta det först när det är semledagen.  Ja igår bakade jag en mjuk saffranskaka, tokgott :-).
 
Mjuk saffranskaka
3 ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Kokosflingor att bröa med

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk , blanda det med äggsmeten.. 
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5.  Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och gärna kokosflingor. 
  6. Fyll med smeten.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. 
  8. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  9.  Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik.

6 kommentarer:

  1. Det är såååå gott med saffranskaka :)

    SvaraRadera
  2. Saffran hör julen till och det är så gott. Mjuk saffranskaka är supergott!!

    SvaraRadera
  3. Kan nästan känna hur mjuk och saftig den är. GOTT!

    SvaraRadera
  4. Så gott! Ett tips, tillsätt 2 msk ljus rom i smeten, Magiskt!

    SvaraRadera