fredagen den 16:e november 2012

Lakritsmaränger


Härligt mumsiga lakritsmaränger som är himla goda till glass

Lakritsmaränger
50 stycken små maränger

3 st  äggvitor
1 tsk  citronsaft, färskpressad
1 dl  socker
2 dl  florsocker
½ msk lakritsgranulat eller 1 msk  lakritspulver

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronsaft skummigt. 
  3. Sänk hastigheten och vispa in hälften av sockret.
  4. Tillsätt resten av sockret och vispa ett par minuter på högre hastighet.
  5. Sikta flor och lakrits genom en sikt eller finmaskig sil. 
  6. Vänd ner det i skummet med en slickepott. 
  7. Spritsa ut små maränger på en plåt med  bakplåtspapper eller klicka ut marängerna med ett par skedar. 
  8. Grädda marängerna 3-4  minuter. på 150 grader.
  9. Sänk temperaturen till 100 grader och låt marängerna torka i ugnen i ca 1timme.
Receptet kommer från boken Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, glasstårta, strössel och maräng av Elisabeth Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar