Clementin och mandelskorpor
100 gram smör
1 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
2 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 gram sötmandel
3 clementiner, rivet skal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör socker och smör socker poröst
- Tillsätt ägget, ett i sänder, vispa kraftig mellan varje ägg.
- Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör om.
- Tillsätt hel mandel och rivet clementinskal, rör ihop till en deg.
- Dela degen i fyra delar och rulla till längder. Platta ut till 2-3 cm tjocklek.
- Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.
- Sänk till 175 grader och grädda 10-12 minuter till.
- Ta ut länderna, skär till ca 2 cm breda bitare.
- Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen i ca 1 timme.
- Låt svalna på galler.
De ser goda ut och ja, clementin passar säkert i sockerkaka också!
SvaraRadera