fredagen den 23:e november 2012

Clementin och mandelskorpor

Har tänkt lägga in ett inlägg hela veckan, men ibland blir det inte som man tänkt sig nu när man har 3 barn :-). Bakade lite härligt goda skorpor i veckan, så himla gott och just clementiner är inget jag bakat med tidigare, faktiskt inte ens tänkt tanken på att baka med det .Undrar just om det kan var gott med en sockerkaka med clementinsmak, får nog testas :-) eller varför inte clementinglass. Ja platta inte till dom för mycket innan gräddning vilket jag gjorde, de flyter ut lite nämligen :-)

Clementin och mandelskorpor
100 gram smör
1 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
2 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 gram sötmandel
3 clementiner, rivet skal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör socker och smör socker poröst
  3. Tillsätt ägget, ett i sänder, vispa kraftig mellan varje ägg.
  4. Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör om. 
  5. Tillsätt hel mandel och rivet clementinskal, rör ihop till en deg.
  6. Dela degen i fyra delar och rulla till längder. Platta ut till 2-3 cm tjocklek.
  7. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.
  8. Sänk till 175 grader och grädda 10-12 minuter till.
  9. Ta ut länderna, skär till ca 2 cm breda bitare.
  10. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen i ca 1 timme.
  11. Låt svalna på galler.


1 kommentar:

  1. De ser goda ut och ja, clementin passar säkert i sockerkaka också!

    SvaraRadera