Sambon älskar äppelpaj så för att överraska honom gjorde jag en äppelpaj i fredags. Det är ju perfekta tider för äppelpaj nu när det finns svenska äpplen i butiken. För att variera nig lite så testade jag ett nytt recept. En äppelpaj med härligt god toscasmet på, kan inte bli godare :-). Receptet kommer från Dansukkers hemsida.
Toscapaj
cirka 10 bitar
Pajdeg
125 g smör eller margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 tsk Vaniljsocker
Fyllning
500 g frukt t ex äpplen
1/2 dl Cane Syrup/Rörsocker Sirap
1/2 dl vatten
2 msk potatismjöl
Toscasmet
100 g smör eller margarin
100 g skalad, flisad mandel
1 dl D Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
125 g smör eller margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 tsk Vaniljsocker
Fyllning
500 g frukt t ex äpplen
1/2 dl Cane Syrup/Rörsocker Sirap
1/2 dl vatten
2 msk potatismjöl
Toscasmet
100 g smör eller margarin
100 g skalad, flisad mandel
1 dl D Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Gör så här:
- Arbeta samman ingredienserna till degen.Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter.Ställ i kylskåp i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Förgrädda skalet i 10 minuter.
- Skala och kärna ur frukten. Skär frukten i bitar och lägg dessa i en kastrull tillsammans med sirap, vatten och potatismjöl. Värm tills frukten mjuknat något. Lägg frukten i pajskalet.
- Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat.
- Bred smeten över frukten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, tills toscan har blivit gyllenbrun.
- Serveras ljummen med lite vaniljsås eller vaniljglass.
den ser jättegod ut, toscasmet är så gott! :)
SvaraRaderaSå gott med äpplepaj, underbart med alla goda svenska äpplen som finns i diskarna nu!
SvaraRaderaMassa gott man kan laga av äpplen och toscapajen låter verkligen god!
SvaraRaderaÄppelpaj är ju så gott. Perfekt om man har massa äpplen på gården.
SvaraRaderaser verkligen mumsigt ut!
SvaraRaderaSå gott med knäckig topp!
SvaraRaderaYum yum, låter som bästa kombinationen! Tosca är bland det bästa jag vet, och det passar så bra ihop med frukt! Jag har bara provat plommon och lite sådana frukter, inte äpple, men kan tänka mig att det är riktigt gott =)
SvaraRaderaKom gärna och besök mig på min nya adress, min gamla blogg fungerar inte längre =(
ÅÅ va gott de låter! Både toscakaka och äppelpaj i ett! Mums!
SvaraRaderaTack för era kommentarer, toscasmeten ihop med äpplena är helt perfekt ._)
SvaraRaderaAhh så gott, nu vet jag vad jag ska baka till en kommande bs för en vän:D
SvaraRaderaHåller helt med dig. Kan njog inte bli mer perfekt..ser underbart gott ut.
SvaraRaderaSer verkligen smaskigt ut! Förstår inte hur du kan vara så smal med tanke på hur mycket gott du bakar hela tiden!
SvaraRadera