Tekakor
20 stycken
5 dl mjölk
50 gram jäst
1,5 dl raps- majsolja eller smält smör
3 msk socker
10 dl (600gram) vetemjöl special
6 dl (360 gram) grahamsmjöl
2 tsk salt
Gör så här:
- Lös jästen i den ljumma mjölken.
- Blanda ner allt utom saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare.
- Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter.
- Låt degen jäsa cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar.
- Rulla till bullar och platta eller kavla ut till kakor.
- Nagga med gaffel och sätt på bakplåtspapper eller smord plåt.
- Pudra över lite mjöl.
- Låt nu tekakorna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
- Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.
- Låt svalna något på galler under bakduk.
Fint med recept som man kan förändra, lägga till och dra ifrån.
SvaraRaderaSer otroligt goda ut i alla fall <3 Yum!
SvaraRaderaSer härligt fluffiga ut :-)
SvaraRaderaMmm, hembakat bröd är ju så gott! Och ja grahamsmjöl i bröd passar så bra :)
SvaraRaderaÅh spännande!
SvaraRaderaMårtensson: Precis, receptet är ju himla lätt att andra på vad gäller tex olika mjölsorter
SvaraRaderaAlexandra: Så gott :-)
Louise: Ja det blir allt fluffiga när det är mjölk i
Sandra: :-)
Jen: :-)
Åh, de ser så goda ut! Tekakor som är så gott. Jag har bara gjort med havregryn i, goda de med.
SvaraRaderaVad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)
SvaraRaderajag har en utmaning till dig. hoppas
SvaraRaderadu tycker det e kul och hänger på
http://tartpalatset.blogg.se/2011/september/utmaning.html
Åå så gott med tekakor :) Jag gjorde förresten dina skrabbelucker i förra veckan, men jag föll mer för krabbelurer-namnet ;-)
SvaraRaderaMinna: De med havregryn är också goda, mättar bättre då tycker jag.
SvaraRaderaCoquina: Skall kika in på din blogg
Chanette: Skall kika in hos dig
Therese: Kul att du gjorde krabbelurer :-)
Heja tekaka!
SvaraRadera/Martin
martinbakar.se
Hej ,testar att göra glutenfria lägger till lite solrosfrön o fibrex.mäter upp mjölet..Gun.
SvaraRaderaGun: Hoppas de blev bra :-)
SvaraRadera