Tigerkaka
180 gram vetemjöl
10 gram maizena
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
100 gram margarin
50 gram mjölk
4 st ägg
170 gram strösocker
10 gram kakao
1 1/2 msk olja
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker, maizena och bakpulver.
- Blanda kakao och matolja
- Vispa samman margarin och smör, tills det blir lite luftigt och krämigt. 10 minuter enligt originalreceptet.
- Vänd ner mjölblandningen växelvis med mjölken i smör/margarinblandningen.
- Vispa ägg och socker ljust och luftigt.8 minuter enligt originalreceptet.
- Vänd ner mjöl/smörblandningen i äggsmeten.
- Ta undan 1/3 av smeten och blanda detta med kakaon.
- Varva ljus och mörk smet i en smord och bröad avlång sockerkaksform.
- Dra en gaffel genom smeten så att den blandas lite.
- Grädda i 175 grader i 50-60 minuter, fast min var klar efter redan 35 minuter.
- Låt den stå 5 minuter innan du stjälper ur den ur formen
Finns bara ett ord för en så god kaka Mums!!
SvaraRaderaDet var länge sedan! Men det är så gott.
SvaraRaderaDet är så gott med tigerkaka :)
SvaraRaderaHihi du har fått två inlägg med din tigerkaka:) Det ser gott ut och den där bloggen ska jag ta mig en titt på:)Tack för tipset!
SvaraRaderaÅh det är ju så gott! Var evigheter sen jag smakade det :)
SvaraRaderaEn riktig klassiker. Gott! Har vare sig bakat eller ätit tigerkaka på hur länge som helst, så tack för påminnelsen.
SvaraRaderaMin man älskar denna kakan. En klassiker!
SvaraRaderaVilken söt tallrik :)
Tack för era kommentarer, så gott med tigerkaka :-)
SvaraRaderaen klassiker som är så god!
SvaraRaderaOoh vad jag älskar tigerkaka, men va länge sen jag bakade det senast... Måste göras snart igen :)
SvaraRadera