fredag 23 september 2011

Apelsincookies

Mitt sista bidrag Bageriets Bästa Bake off Challenge till blir lite smarriga apelsincookies och för att göra de extra goda så valde jag choklad med krispig apelsinsmak istället för "vanlig " choklad, kunde inte bli annat än tokgott liksom :-). Apelsin och choklad är alltid en perfekt kombination. De här kakorna blir hårda på utsidan och sega inuti. Perfekta att smula ner i vaniljglass :-) och receptet går ju så lätt att ändra på och välja andra smaker än just apelsin. Tex Smarties/Non-stop är så gott i dessa kakor. Ja sedan är själva kakdegen perfekt att använda om man vill göra kakdegsglass :-D som ni alla vet är så tokgott. Ja jag kanske skulle göra lite ny kakdegsglass i helgen. 
Apelsincookies
ca 24 stycken

100 gram rumsvarmt smör
2 dl  ljust muscovadosocker
0,5 dl strösocker
1/2 tsk äkta vaniljsocker 
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
150 gram apelsinchoklad eller annan valfri choklad
Rivet skal från 2 apelsiner

Gör så här: 

  1. Rör ihop smöret med muscovadosocker, strö och vaniljsocker.
  2. Tillsätt ägget under kraftig omrörning.
  3. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat samt saltet och blanda ner det i smeten.
  4. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten, se till att allt blir ordentligt blandat.
  5. Rulla 24 bollar och lägg dom glest på plåtar med bakplåtspapper, jag la dom på två plåtar, dvs 12 kakor på varje plåt och det blev lagom.
  6. Grädda i 175 grader i c:a 10-12 minuter. Låt kallna på plåten

7 kommentarer:

  1. Låter hur gott som helst! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Som vanligt helt oemotståndliga kakor! Ha en mysig och trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. apelsin och choklad är ju smarrigt tillsammans..me like

    SvaraRadera
  4. Hejsan! Först vill jag börja med att säga att din blogg är helt underbar! Blir alltid så glad och inspirerad varje gång jag kikar in här (vilket händer flera gånger per dag).
    Sen har jag en liten fråga som jag hoppas att du kanske kan hjälpa mig med?
    Det är nämligen så att jag skall baka en frukttårta med gelé och skulle vilja ha kiwi på den, men många säger att kiwi och gelatin inte går fungerar tillsammans, men om man ser på tårtor på konditorier så finns det ju kiwi på dem. Vet du någonting om detta? Tack på förhand.
    /Leila

    SvaraRadera
  5. Å vilka smarriga kakor Linda! Jag gillar verkligen ditt tänk med kakor och glass! Dina mintsandwichar måste jag ju bara testa! Stor kram från Angela hos Mormor Magda!

    SvaraRadera
  6. De här ar riktigt goda - vi har testbakat dem (och jordnötskakorna) idag. Ser fram emot tat testa de med jordnötter också, men de är fortfarande i ugnen!

    SvaraRadera