Tigerkaka
180 gram vetemjöl
10 gram maizena
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
100 gram margarin
50 gram mjölk
4 st ägg
170 gram strösocker
10 gram kakao
1 1/2 msk olja
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker, maizena och bakpulver.
- Blanda kakao och matolja
- Vispa samman margarin och smör, tills det blir lite luftigt och krämigt. 10 minuter enligt originalreceptet.
- Vänd ner mjölblandningen växelvis med mjölken i smör/margarinblandningen.
- Vispa ägg och socker ljust och luftigt.8 minuter enligt originalreceptet.
- Vänd ner mjöl/smörblandningen i äggsmeten.
- Ta undan 1/3 av smeten och blanda detta med kakaon.
- Varva ljus och mörk smet i en smord och bröad avlång sockerkaksform.
- Dra en gaffel genom smeten så att den blandas lite.
- Grädda i 175 grader i 50-60 minuter, fast min var klar efter redan 35 minuter.
- Låt den stå 5 minuter innan du stjälper ur den ur formen.
Först och främst - tigerkaka är verkligen gott, och din blev toppensnygg!
SvaraRaderaTack för tipset om made by love - vilken härlig sida! Roligt med lite nya sidor att stalka ;)
Kakan ser fin ut! Ett barndomsminne :)
SvaraRaderaTack för era kommentarer, ja tigerkaka är supermumsigt :-)
SvaraRadera