söndag 25 september 2011

Tigerkaka

Bakade lite  härligt god tigerkaka i helgen, så gott när det är både choklad och vanilj. Denna gång testade jag ett recept från den härliga bloggen Made by love  som tar helt underbara bilder. Ja det blev som sagt en mumsig tigerkaka som  inte smulade lika mycket som en vanlig sockerkaka.

Tigerkaka
180 gram vetemjöl
10 gram maizena
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör 
100 gram margarin
50 gram mjölk
4 st ägg
170 gram strösocker
10 gram kakao
1 1/2 msk olja 

Gör så här:
  1. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, maizena och bakpulver.
  2. Blanda kakao och matolja
  3. Vispa samman margarin och smör, tills det blir lite luftigt och krämigt. 10 minuter enligt originalreceptet.
  4. Vänd ner mjölblandningen växelvis med mjölken i smör/margarinblandningen.
  5. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.8 minuter enligt originalreceptet.
  6. Vänd ner mjöl/smörblandningen i äggsmeten.
  7. Ta undan 1/3 av smeten och blanda detta med kakaon.
  8. Varva ljus och mörk smet i en smord och bröad avlång sockerkaksform. 
  9. Dra en gaffel genom smeten så att den blandas lite. 
  10. Grädda i 175 grader i 50-60 minuter, fast min var klar efter redan 35 minuter.
  11. Låt den stå 5 minuter innan du stjälper ur den ur formen.

3 kommentarer:

  1. Först och främst - tigerkaka är verkligen gott, och din blev toppensnygg!

    Tack för tipset om made by love - vilken härlig sida! Roligt med lite nya sidor att stalka ;)

    SvaraRadera
  2. Kakan ser fin ut! Ett barndomsminne :)

    SvaraRadera
  3. Tack för era kommentarer, ja tigerkaka är supermumsigt :-)

    SvaraRadera