måndag 12 september 2011

Pollykladdkaka

Hade en del Polly hemma och vad passar då inte bättre än att stoppa ner dom i en kladdkaka, ja söt blir det, ännu sötare än en vanlig kladdkaka, tror jag det, när kakan innehåller både Polly, massa socker och mörk choklad. Men för en gottegris som mig så är kakan riktigt god, men har man svårt för kladdkakor och söta kakor ja då skall man nog hoppa över att baka denna utsökta kaka. vet att det finns olika storlekar på Pollypåsarna, jag hällde i en si så där 300 gram, men den lilla påsen på runt 200 gram funkar alldeles utmärkt, jag den mängden är nog om jag tänker efter mer lagom än exakt 320 gram som jag tog. Som alltid är kladdkakor som allra godast om de får bli kylskåpskalla och helst mogna i kylskåpet över natten.

Pollykaka
3 ägg
2 dl socker
200 gram mörk choklad, 70%
100 gram smör
0,5 dl vetemjöl
1 påse Polly, använde den blå påsen

Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker ljust och poröst. 
  2. Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den smält helt. 
  3. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet och Pollyn.
  4. Häll smeten i en smord form med avtagbara kanter, fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det lättare att få ur kakan sen. Jag bröade dessutom min form med kokosflingor.
  5. Grädda i 175 grader i  ca 20-25 min, kakan skall fortfarande vara lite kladdig.
  6. Låt kakan bli helt kall, gärna kylskåpskall över natten. 

28 kommentarer:

  1. Åh va gott med polly i kladdkakan!!!

    SvaraRadera
  2. Åhå så den verkade god! Hade nog inte heller haft nåt problem att äta av den. :)

    SvaraRadera
  3. Jag älskar polly,så skulle gärna ta en bit eller 2..ler

    SvaraRadera
  4. Gott!!! Det har jag också prövat och vet hur förföriskt gott det blir ;-)

    SvaraRadera
  5. Mmmm helt i min smak!:) Chokladkakor är det bästa som finns. Gjorde själv brownies med valnötter i, med en ljuvlig topping på Fazers nya mörk choklad med mandel och päron. Farligt gott...

    SvaraRadera
  6. Polly och kladdkaka låter väldigt väldigt gott!

    SvaraRadera
  7. Kan tänka att det verkligen blir kanongott:)

    SvaraRadera
  8. Den där har jag också provat. Riktigt god.

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

    SvaraRadera
  9. Oj vad gott!!! Polly är mitt absoluta favoritgodis men inte har jag tänkt att man kan slänga ner dem i en kladdkaka. Kanske för att det aldrig blir några kvar om jag får tag på en påse:)Men nästa gång ska jag köpa två påsar, en att kasta i mig och en till att baka med

    SvaraRadera
  10. Det här måste jag prova nsta gång :D Ser smaskigt ut! :)

    SvaraRadera
  11. Åh vad gott, jag har gjort nåt liknande och det blev supersmarrigt :)

    SvaraRadera
  12. Sött är gott :) Och polly i kladdkaka blir fantastiskt gott!

    SvaraRadera
  13. Ojoj, vad mkt gott du har bakat!!
    Pollykladdkaka lät farligt gott :)

    Kram Mia

    SvaraRadera
  14. Åh, denna kaka låter ju hur god som helst!

    SvaraRadera
  15. För sött?? Är det möjligt? ;) Låter riktigt mumsigt! Undrar om det skulle vara gott med den nya sorten i, den med citron och lakrits? Eller den med vit choklad, sommarversionen? Mums!

    SvaraRadera
  16. Tack för era kommentarer :-), så sött och så tokgott om man som jag tokgillar Polly och kladdkaka

    SvaraRadera
  17. Åh men sluta, vad gott! Har något vansinnigt sötsug ikväll och det här gjorde inte saken bättre ;)

    SvaraRadera
  18. Jävlar vad gott det finns inget godare!! För utom marie-louise Köttfärssås

    SvaraRadera
  19. Tack för era kommentarer, den här kakan är verkligen tokgod :-)

    SvaraRadera