Här kommer ett härligt recept för oss som gillar glass med mycket chokladsmak och för att göra den extra mumsig så blandade jag ner hackad choklad med chilismak, kan inte bli bättre :-). Funderar på att testa att göra en chokladglass med torkad chili, för att få mer smak av just chilin. Sedan måste det inhandlas Matcha Grönt Tepulver så att jag kan testa att göra grönt teglass, får se till att ta mig till en tebutik någon helg framöver, har för mig att det skall finnas i kryddbutiken i Haga i Göteborg, Curry House tror jag den heter.
5 dl vispgrädde
3 msk kakao
1-1,5 dl socker
1-1,5 dl socker
150 gram mörk choklad
2,5 dl mjölk, 3%
1 nypa salt
5 äggulor
½ tsk äkta vaniljpulver
100 gram Lindt Excellense Chili, hackad (Blandas i sist när glassmeten är klar)
Gör så här:
- Värm 2,5 dl vispgrädde i en kastrull, häll i kakaon och se till att det löses upp ordentligt.
- Finhacka chokladen och häll ner den, rör om ordentligt så att chokladen smälter helt. Häll sedan i resten av vispgrädden. Häll upp i en bunke och lägg ett lock på och ställ åt sidan.
- Häll i mjölk , salt,vanilljsocker och socker i kasteullen och koka upp detta.
- Vispa äggulorna luftigt och häll försiktigt den varma mjöken över äggulorna, rör hela tiden.
- Häll tillbaka mjölk-äggblandningen i kastrullen igen. Värm detta tills det börkar tjocka, tills det uppnår en temperatur på 85 grader, dvs strax under kokpunkt, det får absolut inte börja koka.
- Blanda sedan ner chokladblandningen och kyl sedan glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. När glassen är klar så blandar du i den hackade chokladen med chilismak och låt glassmaskinen gå en kort stund till, häll genast upp i en form och ställ in i frysen.
- För att göra glass i frysen: Blanda ner den hackade chokladen med chilismak. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timma