Angela som driver och äger Mormor Magdas Därproducerad Glass, i Taberg dvs en glassfabrik håller just nu på att skriva en glassbok,
jag och några andra glasstokiga personer hjälper henna att testa några
glassrecept. En perfekt uppdrag för mig som älskar glass :-).
Jag hittade till Angelas blogg när jag var på jakt efter
nya glassrecept, ganska så snart så avslöjade hon att hon hade en dröm om att
starta en glassfabrik, en kul och annorlunda ide, men många har ju drömmar och idéer
om att göra något annat med sitt liv men för många stannar det vi en dröm, men Angela
vågade verkligen satsa på sin dröm. Det har varit så kul och imponerande att få
följa henne hela vägen, från en dröm till att faktisk bli en riktig glassfabrik
som går riktigt bra och säljer glass både i sin egen butik och i ett flertal
matbutiker.
Här kan du se vilka smarriga glassorter som finns i
glassfabriken, har själv ännu inte testat på glassen men hoppas självklart att
de snart kommer till en butik nära mig. Hur spännande låter inte Mormor Magdas Poppiga Popcorn dvs Vaniljglass med kolasås och popcorn. Här kommer
nu ett himla gott recept på chokladglass som jag testat åt henne, så tokgott
och med lagom mycket chokladsmak.
Dubbelchokladglass
3 dl mjölk 3%
2 dl Vispgrädde
2 st ägg
1 1/4 dl socker
4 matskedar kakao
50 gram 70% mörk choklad, grovt hackad
Gör så här:
- Häll mjölk och grädde i en kastrull och koka upp detta, ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Tillsätt kakao.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i frysen: Blanda ner chokladbitarna. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. När den är klar så häller du upp den i en form, rör snabbt ner chokladbitarna och ställ in den i frysen några timmar.
Man kan också göra glassmeten enligt detta
tillgångsvägsätt:
Gör så här:
Blanda mjölk och grädde i kastrull
och låt sjuda ordentligt på medelvärme medan du rör om (akta så att det
inte bränns vid). Blanda ägg, socker och kakao i en bunke, vispa pösigt. Häll
över ingredienserna från bunke till kastrull, blanda och sätt in
kastrullen i kylen för att svalna, gärna i flera timmar så att glassmeten är
ordentligt kall. Följ sedan från punkt i ovanstående recept.