onsdag 19 december 2012

Polkagrisfudge

Hittade ett recept inne hos Louise´s Spis som jag bara var tvungen att testa nu när jag hade äkta Gränna polkagrisar hemma och så tokgott det blev och sött, sött så näshåren krullar sig,  så klart med allt socker som är i :-) men man behöver ju inte äta 10 bitar på en gång :-D. den är så härligt len, krämig och mjuk, helt perfekt i smaken enligt mig då :-).


Polkagrisfudge
40-50 st

1½ dl grädde
450 g strösocker
150 g smör
2 msk glykos (eller honung)
100 g vit choklad
3 tsk vaniljsocker
35 g krossade polkagrisar
(ev röd hushållsfärg)

Gör så här:
  1. Värm grädde och socker tills sockret lösts. T
  2. illsätt smör och glykos/honung. 
  3. Låt blandningen koka tills den når 116 grader, saknar du termometer så är det tills blandningen klarar kulprovet för en ganska lös kula. Det går rätt snabbt att koka till denna punkt, ca 5-10 minuter.
  4. Ta av blandningen från värmen och rör ner hackad vit choklad och vaniljsocker (och eventuellt några droppar hushållsfärg). 
  5. Vispa fudgen tjock och krämig med en elvisp. 
  6. Rör ner den krossade polkagrisen det sista och häll i en klädd form, ca 20x30 cm. 
  7. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp. 
  8. Dekorera eventuellt med smält vit choklad och skär i bitar.

2 kommentarer: