Mjuk Pepparkaka
125 gram smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk kanel
1 msk kryddnejlika
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl creme fraiche, funkar lika bra med tex gräddfil eller tjockare yoghurt, jag tog vanilj yoghurt.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner detta i äggsmeten.
- Blanda i creme fraiche och smör.
- Häll i en smord och bröad form, bröa gärna med krossade pepparkakor så blir det ännu godare, min sockerkaksform på 1 1/2 liter kändes för liten för all smet så jag togen en som var större, tror den var på 2,5 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
- Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
Jag kan känna doften, härligt! Ha en fin dag!
SvaraRaderaSå gott med mjuk pepparkaka, lingongrädde till låter extra gott.
SvaraRaderaMjuk pepparkaka är godare än vanliga pepparkakor!!!
SvaraRaderaNu blev jag jättesugen på att baka en mjuk pepparkaka. Tänker mig att det borde gå att använda till att skära ut stjärnor och stapla till en gran, så här: http://helenasmatresa.blogspot.se/2012/12/julgranskaka.html
SvaraRadera