torsdag 20 december 2012

Ny Skumtomtefudge

Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall  vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader. Den här varianten har 100 gram choklad istället för 150 gram. Receptet kommer från Monika Ahlberg. Ja himla gott är det iallafall :-).

Skumtomtefudge


10 bitar skumgodis (t ex skumtomtar, sockerbitar, bananer)
2 dl socker
1 dl grädde
50 g smör
100 g vit choklad

Gör så här
  1. Klipp skumgodiset i bitar. 
  2. Koka upp allt utom chokladen tills det har smält. Jag kokade det till 116 grader, står inte så i receptet men det funkade bra.
  3.  Blanda i chokladen och rör tills det blir en blank tjock smet. 
  4.  Häll upp i smord form. Jag smorde ett bakplåtspapper och la i en mindre avlång sockerkaksform, den var kanske på runt 1 liter.,
  5. Låt svalna och skär upp i bitar.


2 kommentarer:

  1. Monikas recept har jag också testat, gott blir det men väldigt sött.

    SvaraRadera