Citronkola
100 gram smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
Gör så här
- Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
- Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
- Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller ett kulprov. (Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast.) Koktiden är ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.Jag kokade min kola till 125 grader.
- Tillsätt citronskal.
- Häll upp smeten på oljad bakplåtspapper
- Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Slå ev in i papper och förvara i kyl
Så gott med citron i!
SvaraRaderaMagsjuka låter inte så trevligt men det gör detta... och citron i vilken härlig twist. God fortsättning!
SvaraRaderaDessa både lät och såg supergoda ut!
SvaraRadera