tisdag 20 december 2011

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka är så gott, så härligt med alla julsmaker, fast den passar ju året om och gräddfilen gör den så där saftig och hållbar. Och med en påse färdiga pepparkakskryddor gör man det busenkelt och fort. Ja efter att vinterkräksjukan har härjat här i huset i snart en vecka så är det nu dags att sätta igång med att göra lite julgodis igen, kanske hinner jag göra lite chokladpraliner innan jul, ja när jag bestämt mig för vad jag skall fylla dom med :-)

Mjuk pepparkaka


150 gram smör
3 ägg
3,5 dl socker     
2,3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 påse pepparkakskryddor

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. 
  2. Rör ihop ägg och socker pösigt. 
  3. Tillsätt gräddfil och smör. 
  4. Rör ner mjölet, bakpulvret , vaniljsocker och pepparkakskryddorna.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form på 2 l.
  6. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200°C i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.

6 kommentarer:

  1. Usch och fy vad tråkigt med vinterkräksjuka! Men det ska bli spännande att se vad du hittar på för praliner :-)

    SvaraRadera
  2. Mums!
    Har ni ingen snö?!
    Trist att vara sjuk, hoppas ni kryat på er rejält!

    SvaraRadera
  3. Linda: Hatar kräksjukan och det blir nog lite pralintillverkning imorgon

    Amy: tack, tyvärr ingen snö och det blir ingen till jul heller :-(

    SvaraRadera
  4. Åh, jag älskar mjuk pepparkaka!

    Skönt att ni är friska nu, vinterkräksjuka är inte roligt.. :(

    SvaraRadera
  5. Hur mycket pepparkakskryddor? 1 påse?
    God Jul!

    SvaraRadera
  6. Läste försnabbt....sorry, jag ska testa denna i morgon på juldagen!

    SvaraRadera