Vit chokladfudge
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g vit choklad eller annan valfri choklad, finhackad
Gör så här:
- Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120˚. Låt en stektermometer ligga i kastrullen. Rör om då och då.
- Rör i smör och honung, låt koka ytterligare 2 minuter.
- Ta kastrullen från värmen, häll i chokladen och rör tills fudgen blir slät.
- Häll smeten i en smörpappersklädd/ bakplåtspappersklädd form som är ca 15x25 cm.
- Skär i bitar när den svalnat. Förvaras i kylskåp.
Ser jätte goda ut. Smakar de lite kola?
SvaraRaderaDet låter jättegott!!
SvaraRaderaVit chokladfudge har jag faktiskt aldrig testat men det ser smarrigt ut!
SvaraRadera(PS. Vill tipsa om en tävling jag har på min blogg där du kan vinna presentkort hos Sockerflingan.)
Visst blir fudgen god! Jag tycker inte om de smuliga varianterna, men denna tyckte jag var såå god. Carola-Mycakes, jag tycker fugden är som en blandning av kola, tryffel och fudge.
SvaraRaderaUndra om inte jag gjorde en sådan men med mjölkchoklad förra året, men den bara smulade :(
SvaraRaderaFudge som är sååå gott! Själv håller jag på med en tomteskumsfugde och jag håller tummarna att det blir gott =)
SvaraRaderaKramkram
åh ser exakt ut som de ja brukar köpa i min godispåse,och de är ju underbart goda
SvaraRaderaha en fortsatt underbar fjärde advent
Har aldrig fastnat för detta med blogg ... men med dessa recept måste jag börja följa din ... haha ... tack för bra recept // J
SvaraRaderaDet låter perfekt, älskar verkligen fudge så tror att jag ska ta och göra något liknande i veckan som kommer :)
SvaraRaderaTack allihopa för era kommentarer, Carola, precis som Remsan säger så blir det en blandning av alltihop, supergott :-) och vardagslyx, funderar på skumtomtefudge till barnen då vi fick en hel låda med skumtomtar gratis från ICA igår
SvaraRaderaDet ser verkligen gott ut!! Kanske man skulle ta och testa detta recept ;-)
SvaraRaderaSmakar de som de man köper i lösvikt?
SvaraRaderaMin guddotter i Bangkok ÄLSKAR fudge och jag får alltid handla med ett par kilo varje år jag åker dit. Tänkte att jag kanske kunde baka med henne (hon är 10 år) när jag åker dit i vinter igen :)
Är det väldigt svårt? (Jag är INTE bra på att baka).
Hälsningar Carro
Hanna: Gör det, så gott :-)
SvaraRaderaCarro: Smakar inte riktigt som Lonka, min favorit :-), men de är himla goda ändå, så jag garanterar att hon gillar dessa, inte alls svårt, ha bara med en kökstermometer så du vet när fudgen nått upp till 120 grader
Gud vilken bra konsistens du fick till, min blir för kletig! Nästa gång ska jag prova ditt recept istället :)
SvaraRaderaBakeoholic: Mina blev inte kletiga, testa absolut receptet
SvaraRadera