4 äggvitor, ca 1 dl
2 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker eller rivet skal av en 1/2 citron
1 dl mjölk
2 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker eller rivet skal av en 1/2 citron
1 dl mjölk
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Smaksätt med rivet citronskal eller vaniljsocker.
- Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulver.
- Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten.
- Klicka ut smeten i muffinsformar, jag fyller till 3/4 delar, använd gärna muffinsplåt.
- Grädda mitt i 200 grader, mina var klara efter 15 minuter, det beror ju på hur stora muffinsformarna är.
- Låt svalna på bakgaller under bakduk
Visste inte att man kunde köpa mandelmjöl - köper man det i vanlig livsmedelsaffär? Själv har jag stått och vevat min lilla mandelkvarn men jag kan tänka mig att det blir finare macarons med mandel mjöl.
SvaraRaderaJag har aldrig testat att baka muffins på bara äggvitor. Dina ser goda ut så det får jag prova nästa gång jag får vitor över!
SvaraRaderaErka Perka: Jag köper det i Göteborg, på Indian Food House på Herkulesgatan ute på Backaplan om man nu bor nära Göteborg: ibland om man har tur kan det finnas på Lidl, men jag har aldrig hittat det där.
SvaraRaderaHelena: Perfekt att göra dessa muffins eller sockerkaka om man har massas äggvitor över, receptet är egentligen tänk att gräddas i en sockerkaksform men jag tycker det är smidigare med muffinsar nu när jag ändå skulle frysa in de
Darn! :-) jag som inte bor i Gbg men jag kan kanske hitta det här i Sthlm. Åker i o f s ofta till Gbg och hälsar på släkten så har jag inte fått tag på det innan får jag väl kila in där.
SvaraRaderaJa det var faktiskt gott. Trodde inte det. =)
SvaraRaderaDina muffins ser goda ut, perfekt att ta fram och dekorera om man får besök. =)
Vad praktiskt att göra muffins med äggvitorna, det ska jag komma ihåg om jag får äggvitor över.
SvaraRaderaHåller med att det var en bra idé för att använda överblivna äggvitor. Blir de annorlunda mot vanliga muffins?
SvaraRaderaSpännande med muffins på äggvita, det är ju perfekt att ha i frysen!
SvaraRaderaÅ vad supermarrigt med cupcakes, jag har aldrig gjort cupcakes så nu får jag inspireras lite av dig. Tycker vbåde cupcakes och makarons verkar lite pilligt och krångligt men nu stundar nya tider i mitt kök!
SvaraRaderaJÖSSES vad mycket fin inspiration jag fick inne på din sida!
SvaraRaderaNu blev jag sugen på att göra marsmallowfluff i min glass ju! lovar att länka till din sida när jag gör den...
Jag är lite novis på att baka, spritser till cupcakes, ätbart lim och såna där små blommor, kan man köpa allt sånt på Ica Maxi typ?
stor KRAM från Angela
Så goda dom ser ut.
SvaraRaderaJohanna: Jupp perfekt att ha lite muffins i frysen
SvaraRaderaErika: Ja det blir ju en del äggvitor över när man gör glass och då är det perfekt om man kan använda dom till muffins
kaksmulan: Sambon tyckte de var goda, har själv ännu inte smakat på dom då jag är tokförkyld varken känner någon lukt eller smak på det jag äter, men utseendemässigt ser de ut som vanliga muffins, de smakar nog mycket vanilj då jag använde 1 msk hemmagjort vaniljsocker i smeten
Mumisigheter: Jupp perfekt att ha i frysen
Angela: marshmallowsfluff i glass lär bli supergott :-).
Jag har köpt mina grejer till cupcakes hos Kakburken och Tårtdecor, på ICA finns mest dekorationer som strössel, sockerkulor och sånt.
Skall bli kul att se vad du hittar på för något gott.
Ing-Marie. det var goda sa sambon iallafall :-)
,
Vilken fin namn på dina muffins hihi
SvaraRaderaiblan har jag mycket äggvitor i kylskåp så gjorde jag buttercream istället eller använde till Financier .
Bra idé!
SvaraRaderaDet ska jag tänka på nästa gång jag har äggvitor över.
/Martin
martinbakar.se
Vilket smart tips!! Man tänker ju ofta maräng när man har överblivna äggvitor.
SvaraRaderaDu har helt, det är aldrig fel att ha lite muffins på lager i frysen när man får lust att göra lite cupcakes! :)
Martin: Testa lite muffins om du har äggvitor över, alltid kanon att ha i frysen
SvaraRaderaSana: Tänkte baka dina Finacier men så hade jag inget mandelmjöl hemma och att göra eget mandelmjöl orkar jag inte :-) , har blivit lite bekväm nu när det finns färdigt att köpa
Annica: Ja maränger är det första man tänker på, men vi är inga storkonsumenter av just maränger så jag tänkte det kunde vara kul att göra något annat med äggvitorna