fredag 22 oktober 2010

Äppelmunkar i muffinsform eller Äppelmuffins

Bakade äppelmuffins idag, ja enligt receptet skulle dessa smaka som äppelmunkar men jag tycker mer de påminner om äppelmuffins, ja goda blev det iallafall, blev mycket gott med äppelmoset i botten och kanelsockret på toppen. De kanske hade påmint mer om äppelmunkar om jag gjort enligt receptet och först gräddat muffinsen direkt i en muffinsplåt utan papperformar och sedan när de var nygräddade doppat hela muffinsen i smält smör och sedan rullat dom i socker. Nu så gräddade jag dom i papperformar ( i en muffinsplåt) och doppade bara själva toppen av muffinsen i smör och kanelsocker inte hela muffinsen.

12 normalstora eller 6  riktigt stora :-)

1 1/2 dl mjölk
1 dl olja
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning och garnering:
1 dl äppelmos
75 gram smör
2 dl strösocker
2 tsk kanel

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 190 grader
  2. Häll mjölk, olja, ägg och vaniljsocker i en bunke och vispa med en gaffel.
  3. Blanda försiktigt ner strösocker, mjöl och bakpulver.
  4. Lägg några skedar muffinssmet i botten på muffinsformarna. Lägg i en matsked äppelmos och toppa med resten av smeten.
  5. Grädda i 190 grader i 20-25 minuter beroende på hur stora muffinsformar du använder.
  6. Under tiden som muffinsen gräddas så smälter du smöret i en kastrull.Blanda strösocker och kanel i en tallrik.
  7. När muffinsen är färdiggräddade så pensla dom med smält smör och doppa dom i kanelsockret.

22 kommentarer:

  1. Ser väldigt goda ut. Har en känsla av att det kan bli lite väl sött om man doppar hela muffinsen, så jag tror mer på din variant!

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott med äpplemos i och toppingen. Mums!

    SvaraRadera
  3. vilka fina former!!
    kolla och kommentera gärna min blogg:)

    SvaraRadera
  4. Älskar alla kaka som gjorde med äpple!

    SvaraRadera
  5. Dom låter riktigt goda, jag älskar munkar.

    SvaraRadera
  6. Äpple är ju så himla gott att ha i bakverk! Ha en jätte härlig helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  7. Sanne: Ja det blev alldeles lagom med kanelsocker på toppen

    Bakverk: Mycket mumsigt :-)

    Anna: Skall kolla in i din blogg'

    Sana : Jag med :-)

    Daniella: Ha en toppenfin helg du med, fast här är det riktigt höstruskväder, regnet vräker ner

    Sarah: Munkar är gott., måste testa att göra riktiga sådana någon dag

    Rebeka & Helena & Slickepotten: Mumsigt värre :-)

    SvaraRadera
  8. Munkar eller ej så ser dessa väldigt goda ut. Har du testat att äta dem utan att slicka dig runt munnen :) det är helt omöjligt med sockret på. Kul tävling att se vem som klarar det längst.

    SvaraRadera
  9. Ser väldigt goda ut!
    Vilken kul idé att doppa dem i kanelsocker! Måste testas.

    SvaraRadera
  10. Låter gott med äppelmosfyllningen.

    Mums.

    SvaraRadera
  11. Munkar är ju jättegott så även en liten likhet går hem hos mig. :-)
    Låter jättegott med äppelmos i. Det måste jag prova.

    SvaraRadera
  12. kaksmulan: omöjligt att inte slicka sig om munnen när man äter dessa muffins :-) , kom att tänka på vaniljbullar doppade i socker då, himla mumsigt det med :-)

    Annelie: Blir extra gott med kanelsocker på :-)

    Martin: Himla mumsigt :-)

    Erika: Blir gott med äppelmos i istället för äppelbitar, fast sådana muffins bakade jag tidigare i veckan, mycket gott det också

    SvaraRadera
  13. Ser supersmarrigt ut!
    Det skojsiga med munkar är ju att man ska få mycket socker över hela ansiktet när man äter dem ;-)

    SvaraRadera
  14. Munkar eller muffins, de ser verkligen goda ut!

    SvaraRadera
  15. Låter väldigt gott iaf. =)

    SvaraRadera
  16. De ser väldigt munkiga ut i alla fall :D

    provade ditt marshmallovfluffrecept igår ^^det var jättegott!!

    SvaraRadera
  17. Therese: :-)
    Mumsigheter: Mycket goda :-)
    Johanna: :-)
    Sabina: Kul du gillade fluffet, så sött och gott :-) , har en del av marshmallovfluffet liggande i frysen

    SvaraRadera
  18. Vad goda de ser ut! Och vilken söt form de ligger i!

    SvaraRadera
  19. Millan: Tack, de kommer från kalasform, formen alltså

    SvaraRadera