Dessa är min absoluta favoritfrallor när det gäller ljust snabbakande bröd. Frallorna blir så mjuka, fluffiga och saftiga, jättegoda helt enkelt. Lättbakat bröd som är perfekt som utflyktsbröd. Jag hade slut på vallmofrön så jag pudrade lite mjöl över istället, man behöver inte han något på alls om man inte vill.
Frallor
12 stycken
500 gram mjölk, 3% (5 dl)
60 gram jäst
900 gram vetemjöl special(c:a 1,5 liter), men ta i lite åt taget
50 gram rumstempererat smör
25 gram socker (2 msk)
2 tsk salt
Vallmofrön till garnering
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser, men ta inte allt mjöl på en gång, utan ta i efterhand som degen knådas, och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter eller för hand dubbelt så länge. degen skall vara ganska styv. Låt den vila i bunken i 30 minuter.
- Dela degen i 12 och rullar ut till runda eller avlånga frallor. Pensla med vatten, doppa i vallmofrön och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. låt dom jäsa i 1-1 1/2 timme i rumstemperatur.
- Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
- Grädda bröden i 10-12 minuter. Låt dom svalna på galler under bakduk.